Резултати от 1 до 3 от общо 3

"UNDEAD" - мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

"UNDEAD" - мнение

Много обичам по това време на нощта да гледам някой филм на ужасите - тръпката определено е доста по-силна, независимо от това дали филма е слаб или разтърсващ.

Та, в тази поредица на мисли, преди малко гледах "Undead" - буквално преведено значи "Немъртъв", "Неумиращ" или дори "Безсмъртен". Не ми стана ясно, защо беше преведен "Вампирясването", при положение, че си има дума за това. Както и да е.

Филмът, подобно на "Dawn of the Dead", е доста слаб. Слаби (и незнайни) са и актьорите - повечето от тях се снимат за първи път във филм, а и репертоарът им в по-голямата част от филма, е да стоят, да гледат втренчено със зинали усти, недоумявайки какво всъщност става. Има що-годе поносима история (пак извънземни), която в крайна сметка не бие наникъде. Сценарият в повечето време куца, а през останалото такова, си е направо на патерици.

Мисля си, че ако режисьорът не беше снимал след 2-рата ракия, ако беше уволнил сценариста (и беше наел примерно... Клайв Баркър) и беше шамаросал малко актьорите преди снимките (+ това да се съсредоточи действието в доста по-голяма къща), щеше да се получи нещо от рода на играта "Undying", чийто филмиране очаквам с огромно удоволствие (стига все някога да го филмират, де)...

За музиката си мисля, че в по-голямата си част е MIDI-синтезирана, с леко надъхващи към неспирен екшън батални рифове, които се предполага, че трябва да ни държат в неподозирано напрежение,

уловили дръжките на стола, или каквото там друго има под ръка... :-). Е, ефектът определено не е постигнат.

Ефектите в "Undead" са на ниво и смея да твърдя, че са доста повече от "Dawn of the Dead" и са доста по-изпипани, с изключение на някои моменти, когато адски дразнещо си личат, че са такива - моменти, претрупани с ефекти, от което се губи самият "ефект". Зомбитата са доста повече в "час" - движат се бавно и мудно, като дават абсолютна свобода на актьорите да помислят 4-5 минути накъде да тръгнат... :-) Ми така де! Я вижте какви спринтьори са наели в "Dawn of the Dead" - чак Бен Джонсън да позеленее от яд. То бива, бива, ама за мъртвец (лишен от всякакъв вид мозък), двигателните му функции са развити до неподозирани висоти... Ок, спирам.

За финални думи, ще кажа, че филма като цяло е поносим за гледане, стига да решите да си губите времето, да се посмеете от сърце и естествено, ако сте в това положение като мен - да нямате нищо друго за гледане в момента...

P.S. Сега се точи "The Texas Chainsaw Massacre" и с носталгия си спомням за първият "Doom", но да видим какво са скалъпили този път...

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

"UNDEAD" - мнение

и undead, и the texas.... са уникално тъпи, плоски и безсюжетни. пълна загуба на време е гледането на който и да било от тях

p.s. има the texas.... 2, който се оказа, че е с рене зелуегър. гледах го преди около месец и се убедих, че като си стъпил накриво с единия крак ще стъпиш накриво и с втория. продължението е също толкова тъпо като първата част

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

"UNDEAD" - мнение

Мдам.

Прав си, @FearMe, но не изцяло.

Изгледах и "The Texas..." - той все пак се "ядва" доста повече, отколкото разни извънземни фантасмагории и дебилни актьори. В "The Texas..." актьорите са на доста по-прилично ниво, сценария - също, а режисурата е доста мрачна и брутална. Операторът е уловил необходимите нюанси и ги е вплел незабравимо в историята - къщата изглежда страховито на фона на залеза. Има и достатъчно кръв, и крясъци и плашещи моменти. Както казах в предното си мнение - тези филми не трябва да се гледат през деня - губи се ефекта. Знам, че ще ми кажеш нещо от рода на, че "един филм ако е хубав, няма значение кога ще го гледаш - той винаги ще е хубав!". И ще си прав, донякъде... Но все пак... има една тънка граница, която прави филми от този род да изглеждат "по-привлекателни"... когато си сам, наоколо е тъмно, и си със слушалки на ушите, за да уловиш всички звуци, а именно тези, които ще заглъхнат на фона на дневният шум (и от които най-често ти се вдига адреналина) и вниманието ти ще бъде прекъсвано - я от звънящ телефон, я от приятел или просто от теб самият...

Пробвай, примерно да играеш "Undying", "The Thing" или "Doom 3" през деня на пуснати колони, пробвай и през нощта - сам със слушалки. 100 % съм сигурен, че незабравимото шоу ще е през нощта... :-)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Мнение за тв НЕО 3D
    От rupi във форум Други телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 01-03-14, 14:13
  2. Мнение за ТВ
    От pipe82 във форум Телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 30-11-11, 17:04
  3. мнение за
    От vladeee във форум Озвучаване на автомобила
    Отговори: 0
    Последно: 14-05-10, 12:39
  4. Мнение
    От hunter79 във форум Аудиотехника
    Отговори: 11
    Последно: 21-04-07, 17:30
  5. Мнение
    От temuchin във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 13-02-07, 08:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе