Да след много яко ровене из родният web видях че плейрите които се спрягат най много за момента са основно Elite и Toshiba, по малко Philips(четох за тях че били сходни с Toshiba) и почти нищо за NEO.
До тук добре, разликите са много и объркващи.Та по въпроса. Забелязах че напоследък любимците на народа: Elite и NEO изкараха доста добре изглеждащи (но често и зле изработени) модели. Преди време разглеждахпак продекти на фирмата и бях ужасен от качеството на дистанционите.Проблема не толкова в изработката колкото до това колко добре или въобще реагира ли плеъра на тях.Миналата година познати си купиха от метро мега неизвестната и евтина марка DVD Plaeyer "The choise of the brothers". няма майтап има такава марка плеъри.Там дистанционото беше направо (мани..мани..) уникално дърво. Не реагираше ако си на повече от 2 метра и най ужасното беше , трябва да си срещу датчика на устройствотов точен ъгъл та да можеш командваш въобще нещо.Получава се нещо като "клечене пред плейра с цел да му подадеш команда" не дай си боже да си на повече т 2 метра и в не добър ъгъл на насочване. Сега как стои въпроса? Или пак сме на вълна недоклатени дистанционни? Аз лично ползвам Philips DVD и там дистанциното си хваща от всякакъв почти ъгъл плюс това че мога да работя с него от поне 5 метра без проблеми.Искам да взема на майка ми плеър и все още се двуумя.Знам че тя няма почне да го използва пълноценно (най много DVD ще си гледа),ама с такива дистанционни сме за никъде. А Дизайна на последните евтини DVD плеъри става приятен.