Резултати от 1 до 3 от общо 3

Мързелив звук!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Мързелив звук!

Може да звучи скучно, но имам проблем с филмите. По скоро имам компютър, който има тоз фундаментален проблем. Кочинката има следните параметри:

CPU - PII 450

Video - AGP 4MB

HDD - 15 MB

OS - Win98

Та проблемът е в това, че процесорът /а комай и видеокартата/ имат голям зор с някои от филмите - звукът изостава драстично от картината и кадърът, който се вижда в момента се чува след малко - определено не става за гледане...

98-цата е нова инсталация, кодекът е ffdshow - сложил съм го него, щото знам че бил най-лек. Във форума бях чел за програмка, която коригира това изоставане, но тогава не ми трябваше, а сега не мога да намеря темата.

Голямата ми молба е ако някой знае такава програмка да помага, че положението е натопорчено... [8D]

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Мързелив звук!

В crystal player има възможност за коригиране на разминаването на картината със звука - file -> properties->audio stream -> skew - когато е пуснат филм; времето е в милисекунди; може да се сложи минус - пред цифрата, напр. -500 (само че не си спомням дали се слагаше при изпреварване или изоставяне), но по метода на пробите и грешките може да се налучка; аналогично се прави при разминаване на субтитрите с говора; вероятно има и някаква отделна програмка за тази цел, но сигурно е голяма играчка...аз лично използвам ffdshow + k-lite codec pack инсталирани едновременно; на машина с celeron 500 Mhz, но с 32 Мв pci карта нямах проблеми с филмите

успех

<hr noshade size="1">

Live your life!

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Мързелив звук!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Звук 5.1
    От staf4o във форум Аудиотехника
    Отговори: 14
    Последно: 03-01-12, 18:38
  2. Звук
    От brols във форум Windows
    Отговори: 12
    Последно: 01-04-09, 23:12
  3. Звук
    От kris11 във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 24-03-09, 15:55
  4. звук на 83 Mhz
    От rolling_heads във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 19-09-05, 19:42
  5. звук в avi
    От Hicko във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 26-11-04, 01:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе