За първи път гледах такава анимация през далечната 1999 г. Тогава играх на играта <font color="red">"Heart Of Darkness"</font id="red"> [<font color="blue">"Сърцето на мрака"</font id="blue">] и финалната анимация беше направена в отделен специален 3D-вариант. Е, понеже си закупих играта съвсем легално, в кутийката имаше и малки пластмасови очила, специално пригодени за финалното 3D. Няма да ви описвам надълго и нашироко еуфорията, която преживях тогава - беше нещо невероятно! Да гледаш реална 3D-анимация в екшън-логическа 2D-игра - иновация! Класика!!!
След това нещата замряха.
Или както се казва - "всяко чудо за три дни".
Но когато преди няколко дни гледах <font color="red">"Shrek 3D"</font id="red"> [2004], "старата рана" се отвори. []
Още повече, че за мини-филмчето <font color="red">"Shrek 3D"</font id="red"> [около 16 мин.] използвах същите очила.
Та същинският ми въпрос е: Знае ли някой къде има други такива 3D-филми или анимации? Ще бъда адски благодарен на всеки, който ми сподели!
През 2006 г. ще излезе <font color="red">"Final Destination 3D"</font id="red"> - третата част на познатият ни игрален филм, но ако е в реално 3D, ще изкърти керамиката на целият комплекс...
Отдавна вече е излезнал и <font color="red">"Terminator 2 - 3D: Battle Across Time"</font id="red"> [1996], но никъде не го намирам...
А вече яко съм се зарибил... [][:P]