Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Легални МР3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Легални МР3

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Мерси, Ско, но това не решава проблема, че притежаваш легално песента.
    Кое е 'това' предполагам ако си закупиш музика винаги ще имаш сертификат да удостовериш произхода й, ако обаче целта е да легализираш незакупена такава, мисля че говорим в други измерения.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Е, да, Мите, ама виж примера, който съм дал с mp3-bg.com и къде го този сертификат? На територията на БГ съм. Не ми е целта да легализирам пиратското, а да докажа, че наистина съм легален (от страна на евентуална проверка). Питането ми беше как мога да докажа това, ако си купя "легална mp3-ка" от "легалноразпространяващ я БГ-сайт" - т.е. какво отличава файлът от пиратският такъв?

4. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Прав си, Иво, аз наивно изхождам от позицията че продавачът насреща е коректен. В дадени ситуцаии, че дори и по прицнип доста от българските продавачи се стараят да избегнат тези си задължения. Тук вероятно трябва да влязат в сила обаче и задълженията И / ИЛИ отговорностите ти като потребител. Именно ако засечеш измама/нередност във взаимоотноешенията -> как реагираш ? Дребнаво мамиш и ти или ...? Понеже генералното решение от тая тема се прилага директно към казуса.

5. silverfox
    Guest

Не съм чувал да има стандартизиран начин за маркиране на легални MP3 файлове. По същата причина не съм чувал да се извършват проверки на територията на България за нелегални MP3. Както каза BerkStock, с една програма за аудио обработка, изходният файл веднага става Copyrighted. В нета съществуват достатъчно online магазини за музика, за да може да се проследи откъде идва цялата музика на даден компютър. Нито някой е стандартизирал начина на продажба на музика, нито последвалото го доказване за легалност на тази музика. @Lupus - Има много варианти, но нито един не е влязъл в законова форма. Още повече, че мога да си рипна легалните си CD-та и после да ги загубя - нали затова си ги архивирам на харда в MP3 формат.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ето ви едно местенце тук за легални МР3ки:
    http://mm.gen.wazzzup.net/music/search/mp3search.html
    Теглете...

7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

IvO™ знаеш ли как стават нелегалните mp3-ки легални?
    Правиш си една папка с име "Легални mp3-ки" и записваш всичките ти mp3-ки там.
    Това е. Просто, като гъбена чорба.

8.  

9. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Ето го доказателството: за мен - фактура, за тях - номер на поръчката в базата данни на Apple.

[attachment deleted by admin]

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    IvO™ знаеш ли как стават нелегалните mp3-ки легални?
    Правиш си една папка с име "Легални mp3-ки" и записваш всичките ти mp3-ки там.
    Това е. Просто, като гъбена чорба.
    Да... а на кутията на компа да напишеш с черен маркер: "Легален софтуер, не барай! :knuppel2:"
    Това е. Просто, като куpбан с чесън.

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    Ето го доказателството: за мен - фактура, за тях - номер на поръчката в базата данни на Apple.
    Ско, ще дойда с гьостерицата! :knuppel2:

Не ми давай пример с Apple iTunes, дай ми пример с нещо "майчино и родно"! Докато на запад ще се опитат да докажат, че си виновен, в БГ ти трябва да доказваш, че си невинен, което ще ти излезе доста скъпичко...

И ми дай пример с "MP3"-файл, а не с "M4P" - него не мога да го слушам на "MP3"-плейър.

Да де, то вече стана ясно, че с "MP3"-файл не може да стане работата, ама като не може - защо продават такава музика, питам аз, мамицата им...? :knuppel2:

Иначе "M4P" е лицензирана, кодирана "MP3"-ка (кодиран "AAC"), която "лесно се обръщала в обикновена "MP3", с подходящ и (естествено, ПЛАТЕН) софтуер...". Е, сори, ама аз не ща освен за песента да плащам и за 20 софтуера, дето ще ми разкодирват най-разнообразни кодирани формати на различни фирми, разпространяващи легална музика...

11. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Иначе "M4P" е лицензирана, кодирана "MP3"-ка (кодиран "AAC"), която "лесно се обръщала в обикновена "MP3", с подходящ и (естествено, ПЛАТЕН) софтуер...". Е, сори, ама аз не ща освен за песента да плащам и за 20 софтуера, дето ще ми разкодирват най-разнообразни кодирани формати на различни фирми, разпространяващи легална музика...

...лесно, лесно, ама софта вика "Файлът е защитен, ае бегай оттука!!! "

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Ско, както виждаш, това е извадка от цитат. Не мога да гарантирам за верността й. Явно хората имат предвид, че щом си е легално твоя - тогава лесно можеш да я конвертираш, а ако си ми я дал на мен - аз няма да мога... или нещо подобно.

13. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

сигурно има програмки, които не обръщат особено внимание на Copywright-тага

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе