Кое е 'това' предполагам ако си закупиш музика винаги ще имаш сертификат да удостовериш произхода й, ако обаче целта е да легализираш незакупена такава, мисля че говорим в други измерения.Първоначално публикувано от IvO™
Кое е 'това' предполагам ако си закупиш музика винаги ще имаш сертификат да удостовериш произхода й, ако обаче целта е да легализираш незакупена такава, мисля че говорим в други измерения.Първоначално публикувано от IvO™
Е, да, Мите, ама виж примера, който съм дал с mp3-bg.com и къде го този сертификат? На територията на БГ съм. Не ми е целта да легализирам пиратското, а да докажа, че наистина съм легален (от страна на евентуална проверка). Питането ми беше как мога да докажа това, ако си купя "легална mp3-ка" от "легалноразпространяващ я БГ-сайт" - т.е. какво отличава файлът от пиратският такъв?
Прав си, Иво, аз наивно изхождам от позицията че продавачът насреща е коректен. В дадени ситуцаии, че дори и по прицнип доста от българските продавачи се стараят да избегнат тези си задължения. Тук вероятно трябва да влязат в сила обаче и задълженията И / ИЛИ отговорностите ти като потребител. Именно ако засечеш измама/нередност във взаимоотноешенията -> как реагираш ? Дребнаво мамиш и ти или ...? Понеже генералното решение от тая тема се прилага директно към казуса.
Не съм чувал да има стандартизиран начин за маркиране на легални MP3 файлове. По същата причина не съм чувал да се извършват проверки на територията на България за нелегални MP3. Както каза BerkStock, с една програма за аудио обработка, изходният файл веднага става Copyrighted. В нета съществуват достатъчно online магазини за музика, за да може да се проследи откъде идва цялата музика на даден компютър. Нито някой е стандартизирал начина на продажба на музика, нито последвалото го доказване за легалност на тази музика. @Lupus - Има много варианти, но нито един не е влязъл в законова форма. Още повече, че мога да си рипна легалните си CD-та и после да ги загубя - нали затова си ги архивирам на харда в MP3 формат.
Ето ви едно местенце тук за легални МР3ки:
http://mm.gen.wazzzup.net/music/search/mp3search.html
Теглете...
IvO™ знаеш ли как стават нелегалните mp3-ки легални?
Правиш си една папка с име "Легални mp3-ки" и записваш всичките ти mp3-ки там.
Това е. Просто, като гъбена чорба.
Ето го доказателството: за мен - фактура, за тях - номер на поръчката в базата данни на Apple.
[attachment deleted by admin]
Да... а на кутията на компа да напишеш с черен маркер: "Легален софтуер, не барай! :knuppel2:"Първоначално публикувано от ru-boy
Това е. Просто, като куpбан с чесън.
Ско, ще дойда с гьостерицата! :knuppel2:Първоначално публикувано от Ско
Не ми давай пример с Apple iTunes, дай ми пример с нещо "майчино и родно"! Докато на запад ще се опитат да докажат, че си виновен, в БГ ти трябва да доказваш, че си невинен, което ще ти излезе доста скъпичко...
И ми дай пример с "MP3"-файл, а не с "M4P" - него не мога да го слушам на "MP3"-плейър.
Да де, то вече стана ясно, че с "MP3"-файл не може да стане работата, ама като не може - защо продават такава музика, питам аз, мамицата им...? :knuppel2:
Иначе "M4P" е лицензирана, кодирана "MP3"-ка (кодиран "AAC"), която "лесно се обръщала в обикновена "MP3", с подходящ и (естествено, ПЛАТЕН) софтуер...". Е, сори, ама аз не ща освен за песента да плащам и за 20 софтуера, дето ще ми разкодирват най-разнообразни кодирани формати на различни фирми, разпространяващи легална музика...
Първоначално публикувано от IvO™
...лесно, лесно, ама софта вика "Файлът е защитен, ае бегай оттука!!!"
Ско, както виждаш, това е извадка от цитат. Не мога да гарантирам за верността й. Явно хората имат предвид, че щом си е легално твоя - тогава лесно можеш да я конвертираш, а ако си ми я дал на мен - аз няма да мога... или нещо подобно.
![]()
сигурно има програмки, които не обръщат особено внимание на Copywright-тага![]()