Юън Макгрегър в 20 отговора на въпроси от сп. Плейбой

В септемврийския брой на мъжкото списание у нас шотландският боец разказва за 'Епизод 3', 'Трейнспотинг', алкохолизма и изкуството да се поддържа мотоциклет

14.09.2005 г., НетИнфо.БГ


"Въпреки че е истинска холивудска звезда, Юън Макгрегър (34) упорито отказва да се съобразява с правилата, които вървят в комплект с този статут.

Продължава да подбира ролите си с вниманието на немски сапьор, балансирайки между блокбъстъри (трите нови серии на Междузвездни войни, Мулен Руж, Блек Хоук) с роли в независими продукции като Трейнспотинг, Записки под възглавката, Златно кадифе и Младият Адам.

Не крие, че не харесва много от колегите си ("Защо не понасям Мини Драйвър ли? Тя би отишла и на премиерата на пощенска марка") и не се притеснява да хапе ръката, която го храни, всеки път когато има сгоден случай за това ("Повечето типове в Холивуд са гадни копелета, а 90% от хората, които живеят в Ел Ей, също са такива").

Нетолерантността му към папараците също далеч надхвърля обичайната за бизнеса ("Те заслужават да бъдат пребивани по особено жесток начин").

Въпреки че е щастливо женен за сценографката Ийв Мавракис и има две деца от нея, любимите му таблоиди се изключително последователни в пускането на слухове за горещи авантюри между Юън и негови екранни партньорки.

На възпитано завоалирания въпрос на "Плейбой" има ли нещо вярно в слуховете за връзка между него и Никол Кидмън, Юън, чиито чисто нов филм "Островът" излезе по кината това лято, отговаря в традиционния си симпатично откровено стил:

"Не съм чукал Никол. Сигурно за тиражите на вестниците е добре да съм спал с всичките актриси, с които съм снимал, но това за съжаление не отговаря на истината."

Също толкова откровен продължава да си бъде и в интервюто, което ще прочетеш по-долу.

1. Ти си от поколението, което израстна с "Междузвездни войни". Сърцето ти започна ли да бие по-бързо, когато трябваше да си избереш лазерен меч?

- Шегуваш ли се? Бях пред инфаркт. Един от техниците донесе дървено сандъче, каза "Готов ли си?", след което с подобаващо драматичен жест го отвори.

Вътре имаше 6 или 7 лазерни меча, но аз още в първия момент знаех кой е моят. Изглеждаше ми най-заплашителен, а на дръжката имаше нещо като... как да ги нарека... ташаци.

2. Имаше ли проблеми с репликите си в "Епизод 3"? Според модерната легенда някога Харисън Форд постоянно се карал с Лукас заради тромавия сценарий.

- Е, ако диалогът в "Епизод 3" беше много добър, това вече нямаше да е филм от тази поредица (Смее се). Персонажите са максимално опростени - или много добри или много лоши, но това е стилът на "Междузвезни войни". Лично аз нямам нищо против него.

3. Децата вече започнаха да събират фигурки на много добрия Юън Макгрегър. Ти какво колекционираше като малък?

- Като дете дадох своя дан в манията по събиране на фигурки от "Междузвездни войни", но май няма да се включа втори път. Сега събирам мотоциклети - вече имам шест.

Единственият проблем е, че вече няма филмов продуцент, което да не знае за хобито ми, и изричната забрана да карам, докато текат снимките, фигурира като клауза във всеки мой договор.

Преди да започнем работа по "Островът" се опитах да изпреваря събитията и да си издействам разрешение да карам, но стана дори по-лошо - трябваше да подпиша цели четири специално изготвени от скъпоплатени холивудски адвокати документа, в които по всички възможни начини се казва, че няма да припарвам до мотоциклет..."



Интервюто продължава на: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=777217