Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

"Silent Hill" - The Movie

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

"Silent Hill" - The Movie

може би би било по-подходящо сега, в 23:30, да пусна въпросния филм, а не да го свършвам, но някои неща могат да бъдат оценени по достойство и не съвсем на място консумирани

филмът определено не само надмина очакванията ми (за поредната филм-по-игра издънка), ами и остави в мен доста приятен aftertaste

с характерният за играта стил (кошмар наяве) - смесица между далекоизточното разбиране за ужас (категорично лишено от обяснения), поставено в среда на западната цивилизация (търсене на справедливост) филмът разбива клишетата - добрите да оцеляват, справедливостта да носи добрина (sorry, guys, тук справедливостта идва с брутални и кървави сцени, категорично не в стила на западните "ужас с happy end").

по някакъв странен начин филмът те кара да си спомниш Hellraiser (и не заради последните сцени . може би с тънката неяснота, която блика от всяка сцена и те кара да потърсиш причината за страшното и да го допълниш със своите несподелени страхове. а не да ти го поднесат, както обикновено, сдъвкано на тепсийка ("трябва да се страхуваш, защото на това зомби му падна окото и му се видя черепа, а ние сме те учили, че трябва да те е страх от черепи. защо? ами защото... абе страхувай се там - така сме те учили")

ако трябва да го оценя не с моята закоравяла кръвожадна душа, според която филмът не е страшен, а го погледна през очите на средностатистическия зрител, трябва да кажа, че той... пак не е кой знае колко страшен. или поне по начина, по който сме свикнали да са страшни филмите на Карпентър или Крейвън. тук се бърка по-надълбочко, някъде в онзи атавистичен страх, произлизащ от тази част на мозъка ни, който е останал от влечугите - "абе нещо не го вдявам туй на екрана, ама защо, мамка му, ми настръхнаха космите на краката?!"

няма да давам оценка. който харесва този жанр в разновидността му "the ring", a не "the dawn of the dead", ще го оцени по достойнство.

ааа, и дамите да не се завиват презглава с одеалата и да не чупят ръцете на кавалерите си от стискане

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: "Silent Hill" - The Movie

филмът определено не само надмина очакванията ми (за поредната филм-по-игра издънка)
    Само не разбрах кой очаквания е надминал.
    За филм по игра. (накефил те е)
    За издънка

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от XaMaB
    Само не разбрах кой очаквания е надминал.
    За филм по игра. (накефил те е)
    За издънка
    филмите по игри по правило са издънки и аз очаквах това, но бях приятно изненадан :P

P.S. надявах се описанието ми да е точно в стила на филма и явно съм успял, след като е казано доста, но същината убягва до последния момент. браво на мен

5. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Аз края и така не го схванах . Че не беше хепиенд ясно ама .... Точно като "The Dark" - уелската легенда за Анун .

6. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от nikolin
    Аз края и така не го схванах . Че не беше хепиенд ясно ама .... Точно като "The Dark" - уелската легенда за Анун .
    просто майката и детето останаха в паралелния Silent Hill (по-точно в паралелния свят, разраснал се отвъд града - нали се върнаха в къщи), може в който вече няма да настъпва мрака; срещнах мнение, че задържането им в "другия" Silent Hill е станало, защото Шерън погледна, когато майка и каза да не го прави (в края на сцената в църквата, която леко ми напомни Hellreiser с веригите), и вероятно злобния двойник се е върнал в нея, нали всъщност Шерън е добрата половина, оставена в реалния свят като бебе и двете трябва да се съберат...не съм играл играта и някой може да е по-наясно с въпроса....

...може би ще има продължение???

филмът ми хареса, нещо по-различно, а и не трябва да си играл играта, за да ти хареса.....

повече инфо:

игрите: http://en.wikipedia.org/wiki/Silent_Hill

филма: http://en.wikipedia.org/wiki/Silent_Hill_%28film%29

и действителността:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Centralia%2C_Pennsylvania

7. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Още един глас за филма - хареса ми. Имам лек афинитет към азиатските ужаси, които са загатнати във филма /малкото момиче, коса падаща пред очите, необяснимия страх, посочен от FearMe и т.н./. Гледах го 3 пъти за 2 дена. Чак ме е яд, че нямам време за да седна да видя играта/игрите, по които е правен филма.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2005

покрай филма почвам да се замислям дали да не пробвам някоя от игрите.....

10. div
    Guest

Само,че не разбрах филма да не правен по игра защото повечето такива продукции нестават

11. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Дам, филмчето определено е добро и най-вече защото са избягали от клишето както споменава Fear ME. Бях приятно изненадан от причината за случващите се ужасии и чак в един момент ми стана кеф, че чудовищата къртят хората

Не съм играл играта, но нека някой каже дали си заслужава да се позанимавам с нея

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

div, ако прочетеш темата от самото начало внимателно ще разбереш и дали филмът е правен по игра, и дали е хубав

ско, hihimor, darkrose, по отношение на игрите не мога да се изкажа, защото съм започвал само III. като атмосфера ми допадна, но управлението, тип "конзолно", ме е вбесявало винаги, и ме вбесява и сега, и затова я зарязах. иначе има 1-2 оригинални пипвания, например можеш да си избереш дали по монитора да се виждат снежинки а'ла "кофти телевизионен сигнал"...

13. Member
    Тук е от
    Feb 2001

За справка и малко инфо относно игрите :
    http://shill2.silenthillfever.com/home.html

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Преди време четох, че дълбочината на играта "Silent Hill" е способна да умопобърка напълно нормален индивид в тийнейджърска възраст.

Бях си свалил филма още преди 10-ина дена, но все не се решавах да си го пусна. След последният инцидент, който ми се случи преди няколко месеца, а именно докато тръпнех гледайки "An American Haunting", и когато котката скочи на гърба ми в един от сюблимните моменти (което й костваше 1 life, и остана само с 8 life left), се зарекох повече никога да не гледам филм на ужасите в компанията на когото и да било. Дали се вживявам прекалено или просто искам спокойствие, за да проследя детайлността на цялото действие, остава под въпрос.

Истината е, че в "Silent Hill" нямаше в какво да се "вживея". Поредният филм на ужасите, история взета (назаем) от класическа за жанра си (нещо повече - единствена, бих казал) игра и поамериканчена с всичките видове пироефекти и специални гримове. "Resident Evil 3".

Чел съм ако не стотици, то поне десетки ревюта за "Silent Hill - The Game" - игра, пропита с толкова чувственост, любов, тъга и отчаяние - нещо, което може да се усети, само ако единствено вие контролирате главният герой и постепенно навлизате в дълбочината на историята - ден след ден, седмица след седмица. Игра, в която краят може и да е щастлив, но там всичко зависи от вас и вашите действия. Подобно на десетките други "игри-хитове", във филма историята не може да се пресъздаде (дори не е опитано, и май по-добре че не е). Просто е взета обвивката и е натъпката в двучасов "other world survive"-екшън. Няма и полъх на някаква драма, с изключение на големият пожар (който е пресъздаден повече документално, отколкото въздействащо на сетивата), но така й нищо не ме грабна, за нищо не ми пукаше. В играта нормалният и духовен (отвъден) свят са в непрекъснат контакт (те плетат сюжетната нишка), докато във филма те просто се допират по контурите и никога не си взаимодействат, с изключение на едно-две леки усещания от страна на Шон Бийн. Атмосферата... да, мрачна е, но не мрачна по онзи тотално депресиращ и обезнадеждаващ начин - безсилието на един индивид срещу цял един "свят" - просто авторите са решили, че липсата на хора ще бъде подтискаща (на моменти). Незнайно защо свързвах целият външен дизайн с този на "Max Payne". Музиката е на необходимото ниво.

Аз също не съм играл играта. Но съм пропит с историята й. История, разказана от майстори на словото - такива, които са обсебени от нейният магнетичен сюрреалистичен свят. "Silent Hill" - мястото, на което винаги можеш да отидеш, и на което зависи само от теб дали ще се пусне да се завърнеш.

За съжаление, "Silent Hill" ще остане от филмите, които ще гледам един-единствен път. Като "Alone In The Dark". Като "House Of The Dead". И разбира се, като "Resident Evil 2".

P.S. Ако ви се гледат подобни дивотии, препоръчвам ви "An American Haunting", "White Noise" и "The Skeleton Key". Особено третият, заради последните 10 минути на който си струва да го изгледате целия.

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ивооо, грях ти на душата да слагаш silent hill редом с шестте помии от последния абзац!!!
    (айде от мен да мине, resident evil 2 да е 90% помия. ама другите 5 са 101%)

а за вживяването - нали се сещаш, че играта има сигурно 40-50 игрални часа, в които ТИ ръководиш героя и в невъобразимо по-висока степен нещата зависят от теб? това е разликата между интерактивната игра и пасивния филм.

17. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Атмосферата... да, мрачна е, но не мрачна по онзи тотално депресиращ и обезнадеждаващ начин
    Като споменаваш мрачна атмосфера... не мога да нарека една година успешна за кино-индустрията, ако холивудските маняци не извадят поне една продукция в стила на Saw - а в случая това е Saw 3. Насладете се на скромния му трейлър:

http://playlist.yahoo.com/makeplayli...tw=480&qth=300

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ивооо, грях ти на душата да слагаш silent hill редом с шестте помии от последния абзац!!!
    (айде от мен да мине, resident evil 2 да е 90% помия. ама другите 5 са 101%)

FearMe, слагам ги в графата "филм на ужасите, по игра-хит на ужасите". Нали трябва да имам база за сравнение?

А това, че са помии, говори красноречиво доколко една игра може да се пресъздаде на голям екран.
    Няма такава. Няма и да има.

И мисля, че точно липсата на историята принизява филма до гореспоменатите "филм по игра"-бози. Ако не знаех нищо за историята, съмнявам се че филма пак би ме грабнал с нещо повече от добре реализирани ефекти. Тъпичко.

Винаги съм твърдял, че удоволствието от филм на ужасите не е в наличието на визуални ефекти, а по-скоро в тяхната липса.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  2. "SILENT HILL 4 - The Room" - Инфо?
    От IvO™ във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 29-01-05, 13:57
  3. Излезе Silent Hill 3
    От Print във форум ИГРИ
    Отговори: 6
    Последно: 30-12-03, 18:25
  4. Silent Hill 2 - малко помощ :)
    От Kayso във форум ИГРИ
    Отговори: 6
    Последно: 15-05-03, 23:06
  5. Silent Hill 2
    От qni във форум ИГРИ
    Отговори: 5
    Последно: 03-01-03, 02:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе