Започва ерата на 3D филмите
Започва ерата на 3D филмите
Уолт Дисни прави най-голямата "триизмерна" премиера
30/03/2007 | TechNews.bg
"Резултатите от пуснатите досега 3D филми разкриват предимства не само за студията, но и за киносалоните от превключването към дигитални прожекционни системи, които поддържат модерната технология. Публиката е по-склонна да закупи билет за премиера на триизмерен филм, отколкото за игрален, твърдят от компанията Regal Entertainment Group.
Друг решаващ фактор за успеха на 3D филмите е силната подкрепа от холивудските студия за новата технология, като сред тях са Walt Disney и DreamWorks Animation. Последната новина от началото на този месец беше, че от 2009 година всички техни филми ще бъдат триизмерни. А първият от тях ще се казва „Чудовища срещу Извънземни”.
Disney пуска днес своя анимационен филм „Запознайте се със семейство Робинсън” на 701 дигитални 3D екрани. Това е най-големата 3D премиера досега, а в допълнеие компанията е създала и отделно студио за нови филми в този формат.
През следващите години ще имаме хиляди 3D екрани и ако компаниите могат да продават билетите с 10–15% по-скъпо, това е ще е пробивна движеща сила. Според шефовете на DreamWorks, правенето на 3D анимационни филми ще добави $10–15 милиона производствени разходи, но тe определно ще си струват.
Почти всяко голямо холивудско студио планира да направи „голям филм” в 3D формат, който да бъде пуснат през 2009 година. Следващата тенденция във филмовата индустрия е именно създаването на триизмерни филми, а хората ще плащат на драго сърце за тях, смятат анализатори.
Заявката на топ режисьори за създаване на 3D филми, сред които Стивън Спилбърг, Джеймс Камерън и Питър Джаксън се очаква да ускори дигиталния преход в киносалоните."
Линк: http://www.technews.bg/info.php?id=3055
Усещате ли накъде отива работата? :ole :ole
Re: Започва ерата на 3D филмите
Тя на там отива работата още от "Последна фантазия", ама нещо много бавно върви. Иначе се радвам, че няма да има малоумни манекени-актьори, които за 3 реплики в целия филм да искат по няколко десетки млн. долара хонорар // използвам случая да кажа "здрасти" на бат' Арни ;-)))))))) //
Кой сега ограбва "творците" - пиратите или "Дисни & Ко" ;-))))))))
За какво става дума ? *3D Стерео Филми* , *Ренднати филми в 3D* , *Холо-филми* или комбинация от някои от тези !??!!?????!
Цитат:
Кой сега ограбва "творците" - пиратите или "Дисни & Ко" ;-))))))))
Ghost Inc. :bravo
Всъщност и аз не можах да разбера какво точно имат предвид под "3D филм". Аз го разбирам като филм проектиран в триизмерно пространство, а не анимация..... :) тва последното, ако си мислят че ще пробият с него... аз лично не вярвам.
3Д филми са тези, които трябва да се гледат с трите очи. На количеството алкохол, което съм изпил е достатъчно да си затворя едното око и да виждам стерео. Иначе ми се разминават образите. Ако искаш да гледаш 3D, то трябва да ядеш много боб, за да активираш и третото си око, което е отзад, по подразбиране. :-)
Цитат:
Първоначално публикувано от NO CARRIER
3Д филми са тези, които трябва да се гледат с трите очи. На количеството алкохол, което съм изпил е достатъчно да си затворя едното око и да виждам стерео. Иначе ми се разминават образите. Ако искаш да гледаш 3D, то трябва да ядеш много боб, за да активираш и третото си око, което е отзад, по подразбиране. :-)
Такааа, а най-развито квадро-стерео имат жените, които и на г*за си очи имат
Още ли не сте изтрезнели бе? :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от etg
Още ли не сте изтрезнели бе? :Drinks:
[color=blue]
-------------OFFTOPIC----------------
"Пълното изтрезняване води до внезапна смърт"
;-)))))))
Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
[color=blue]
-------------OFFTOPIC----------------
"Пълното изтрезняване води до внезапна смърт"
;-)))))))
Доко затова ли е жив още? :-memnon
По темата:
Абе в София нямаше ли някакво 3D-кино? Една позната ми беше казала, че са гледали там някакъв 3D-филм със специални очила - 30 минути филм, цена 8 лв. Май някакъв документален, с акули... но си е било тръпка. Нека софиянци кажат, де...
:Drinks:
Има в Сф
Филм четата са по 15 мин анимационни.
А също че всичко кое над 15 мин без почивка уврежда по някакъв начин мозъка.
Не мога да си представя какво напрежение ще е 90 мин филм.
Re:Започва ерата на 3D филмите
Да не пускам нова тема, въпреки че тая е доста стара - февруари месец излиза по кината Star Wars: Episode I The Phantom Menace във 3D формат.
Мдам, като филма е изцяло преработен поне според нетя ... лично аз си го чакам с кеф ...особенно да излезе на по-качествен рип :)
че то такъв филм се гледа в кино ве, къв рип, кви два лева!
Аз съм готов да отида, само заради любимата ми натали портман, пък да не говорим, за самият филм.
@fXOrange
не че Натали Портман не е красива жена, но при нея няма голям смисъл от 3Д.При нея 2д,3д няма значение, все същото е
Когато се раздавали хубави гърди,тя чакала на опашката за хубаво лице и после останали само от малките бозки. :sad: