Re: Аудио и видео колекция
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
при интерес мога да направя и пълен списък на заглавията
Можеш да направиш и дарение за местния исторически музей. Със сигурност ще си спомнят името ти. :-memnon
FearMe, интересното е, че в днешно време понятието "сантиментална стойност" си има своята... как да кажа... висококачествена цена. В смисъл, дали древен филм или албум, киноманите и меломаните държат да го имат с възможно най-доброто качество. Думата "лента" едва ли предизвиква такъв трепет както преди, освен за хората, занимаващи (и дори прехранващи) се с аудио и видео. Има и колекционери, разбира се, но бъди сигурен че това, което предлагаш, те отдавна го имат и (както бях загатнал в една друга тема преди време) сигурно се питат как да миниатюризират колекциите си, обновявайки ги с новите дигитални носители. 100 касети са си 100 касети - заемат място на поне 300 CD-та. Те пък от своя страна заемат мястото на 300 DVD-та (но с капацитет на 2000 CD-та). И т.н.
Затова те съветвам да си подариш колекцията на приятел/ка - ще останеш доста по-удовлетворен от този жест.
:Drinks:
P.S. Ама, че съм и аз - ти колекцията я подаряваш, а не продаваш. Поне така се разбира. Ами ако не се намери някой с по-голям багажник, занеси ги на "онази мацка, дето едно време вземаше филми и музика от теб...".
angel
Цитат:
а видео се гледа от 40+ технически неориентирани дами и господа, към чието число не принадлежа към настоящия момент :))
E...айде сега... не ни подценявай...ние на 40+ да умираме ли? :)) не ни пенсионирай...
Според мен или ги подаряваш,ако намериш реципиент, разбира се, или постъпваш като мен - преди няколко години намерих подходящи кашони и подредих около 700 аудиокасети и ги свалих в мазето... просто сърце не ми дава да ги изхвърля, въпреки,че имам всичко това на дискове. Както казваш - сантиментална стойност :) С видеокасетите имах повече късмет - подарих ги на приятел, който си ги гледа...
То и за настоящите ми дискове подозирам как ще им търся място поради появата на алтернативен формат и носител... :jamaika
имам един брадчед в бургас.
трябва да го питам.
знам, че е събирач - като види някоя видеокасета във видеотека, дето вече се продава - ако е добър филма - плаща я.
ама все пак - добре ще е да си направиш труда да дадеш един каталог - ценните неща ще извървят на добри пари - после шкарта все ще се продаде по 50 стинки/бройката. :)
:jamaika
beeblebrox@abv.bg
boishin:
Цитат:
...от 40+ технически неориентирани дами и господа, към чието число не принадлежа към настоящия момент :))
в този форум всички сме ориентирани технически, така че никой не трябва да се чувства засегнат :cheers
e, идеята е все пак да взема някоя стотинка. иначе как ще преглътна раздялата ;)
zaphod, утре ще гледам да направя опис и ще го метна някъде, така че да може да се види що за стока съм бил преди години :)
FearMe, у нас има кой да оцени детските филми, ако имаш такива де. Видеото ми е четириглав Шарп, който навремето струваше повече от телевизора и почти не е ползвано. Да си умреш от яд :taz! Така, че - публикувай - ще помогнем с каквото можем :) !
Евентуално ке прибера аудиото :)
Само да видя дали може да намерик дек :yahoo:
Ако някой случайно тръгне да си хвърля плочите или магнетофонните ленти - прибирам всичко, независимо в кой град е :016:
Цитат:
Първоначално публикувано от CrossBlade
Един съфорумец беше пуснал обява, че продава приличен дек преди време. Потърси я.
Цитат:
Евентуално ке прибера аудиото :)
Ако някой случайно тръгне да си хвърля плочите или магнетофонните ленти - прибирам всичко, независимо в кой град е :016:
Имам един чисто нов триглав "змей" AKAI GX-69 - докаран от японско... :) Ама не го давам евтино.
Цитат:
boishin:
e, идеята е все пак да взема някоя стотинка. иначе как ще преглътна раздялата ;)
Моите над 200 касети(голяма част записани в Ниверо),полетяха към боклука.Колкото и да ме болеше. А да вземеш стотинки,хм,надали
Цитат:
Мога да ти подаря два, само кажи как да ти ги пратя. Стоят ми тук в кашони, жал ми е да ги хвърля , а пък едва ли ще мога да им взема някакви пари. Така че , ако ги искаш, пиши на ЛС
А пък някой път, като дойда във Варна, ще почерпиш (евентуално) :Drinks:
за това става въпрос:
http://fearme.hit.bg/razni/audio%20cassettes.xls
ако представлява интерес за някой ще видим какво можем да се разберем :)
P.S. ей, не ми издържа душичката и си оставих 10 култови касети - slayer'86 & '88, bolt thrower'88, '91, '92 & '98, emperor'94, dimmu borgir'98 и anathema'93
Цитат:
P.S. ей, не ми издържа душичката и си оставих 10 култови касети - slayer'86 & '88, bolt thrower'88, '91, '92 & '98, emperor'94, dimmu borgir'98 и anathema'93
Плюшкин. :-memnon
:Drinks: