Преди няколко години, може би 1-2, гледах за катапултните кресла на руснаците К36Д. Филма почваше с катапултирането на Анатоли Квочур в Париж и след това със сблъсъка на двата МиГ-а в Англия. Не става дума само за показване на катострафите, ами за цялостно обяснение за технологията спасила тримата и много други пилоти. Никъде не можех да го намеря, но определено го няма в името на филма К36Д. Ако някой има идея дори само за заглавието, аз ще си го намеря. В последствие американците копуват лиценза за това кресло от руснаците и то вече е вложено в най-новият им самолет JSF.
Другият филм е на Discovery Channel, и се казва: "The engine that came in from the cold". Става дума за РД-170 и последвалият го 180, който пак е закупен от американците. Филма съм го намерил досега само с китайкси дублаж. Определено не разбирам китайски, така, че ако пак някой има идея от къде може да се намери, ще му бъда благодарен. В Колибка-та ги няма.
Ако някой се интересува имам 5 епизода на DC за руски машини, малко са стари и глупави, но стават "Wing of the Red Star". Това са филмите за МиГ 29, МиГ 25, МиГ 23, Су 25 и МИ 24. Освен това наскоро намерих един филм на NG за битката в Корея, където са се срещнали МиГ 15 и Saber. Ако някой желае, може да се разберем, как да му ги дам или някакви линкове. Благодаря предварително.