Резултати от 1 до 6 от общо 6

National Geographic филмче???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

National Geographic филмче???

Преди доста време може би година, а може и повече, гледах един от епизодите на National Geographic, в който ставаше дума за много екстриймни моменти. Та целият филм беше посветен на това как 2-ма полити катапултират успешно при това от самолетите си МиГ29 на свръх луди ъгли и след като единият беше отрязал крилото на другият със самолета си. Та целият фил ставаше дума за катапултните кресла на руснаците К-36Д. Подобрената версия на които ще се ползват от всички нови USAF самолети.
    Другото което мисля че го гледах преди 2-3 дена става дума за ракетните двигатели РД-180, които американците копуват от руснаците защото са до 5 пъти по ефективни от техните. Боинг им поискават мисля 200 нови такива двигатели. Самите американци не могли да повярват на първите испитания в РУСИЯ на резултатите, и затова шефа на завода им дал един да си тестват в Хамерика. Най-забавното е, че тоя тип двигатели всички с изключени на руснаците са казали, че не могат да се направят защото са свръх опасни и не подлежът на контрол. Подобно предаване имаше и по Дискавъри чанел преди 1-2 години.
    Та питането ми е има ли некой тея филмчета или да даде някакъв линк да си ги дръпна. Просто ги препочвам да се изгледат за да види човек и другата страна на монетата, т.е. там където америкаците винаги са изоставали ракетните технологии.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Re: National Geographic филмче???

хмм, гледал съм нещо такова
    провери ли в Колибката http://kolibka.com/movies.php?cat=technology?

аз пък се сещам за един филм по Дискавъри - май беше за самолети, които никога не са летели официално.
    имаше един руски самолет с атомен реактор
    "Хамериканците" си мислели, че не може такова нещо да се направи, щото трябвало тонове олово за защита от радиацията, ама руснаците не ги било много грижа за това (защита за екипажа) и даже летели с такъв самолет

та мисля, пак там гледах един американец, дето остава засега единствения човек, достигнал свръхзвукова скорост чрез свободно падане :D
    човекът скочил от стратосферата в изпитание на екипировка за спасяване на космонавти. докато отворил парашут от Земята засекли, че достигнал "supersonic"
    каза, че отначало нищо не усещал, щото нямало въздушно съпротивление, ма добави, че не би повторил опита angel

бтв, знаете ли че, Камерън Мичел е актьор (лошият) играл във филма "Supersonic Man" http://en.wikipedia.org/wiki/Supersonic_Man
    също Камерън Мичел е героят на Бен Браудър във Старгей SG-1 ... случайно ?!

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Знам я колибката, но там ги няма и двата филма.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

UPDATE!!! Снощи пак го даваха това филмче за К36Д седалките и за катастрофата на двата мига по Нешенъла между 21 и 22 часа. Дано поне тоя път някой да го е рипнал и да го сложи в нета, че рових къде ли не и не го намерих.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

И аз да се изцъкам тука:
    Да сте срещали някъде из нета bTV Документите - Българите ?

7. Member
    Тук е от
    Oct 2003

LUDIA, ако го намериш, драсни едно л.с. с линкче, моля.

MetalMilitia: ********************/browse.php?search...t=0&incldead=1

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Как работи климатикът (филмче 1-3 части)
    От babati във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 06-01-12, 15:26
  2. Търся един филм на National Geographic
    От LUDIA във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 23-11-09, 22:24
  3. търся заглавието на анимационно филмче
    От stef4ito във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 10-10-09, 10:19
  4. Вижте това филмче... :-)
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 27-08-05, 21:24
  5. Филмче с обезглавяването на нашия зажник
    От Julian във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 19-08-04, 21:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе