Преди доста време може би година, а може и повече, гледах един от епизодите на National Geographic, в който ставаше дума за много екстриймни моменти. Та целият филм беше посветен на това как 2-ма полити катапултират успешно при това от самолетите си МиГ29 на свръх луди ъгли и след като единият беше отрязал крилото на другият със самолета си. Та целият фил ставаше дума за катапултните кресла на руснаците К-36Д. Подобрената версия на които ще се ползват от всички нови USAF самолети.
Другото което мисля че го гледах преди 2-3 дена става дума за ракетните двигатели РД-180, които американците копуват от руснаците защото са до 5 пъти по ефективни от техните. Боинг им поискават мисля 200 нови такива двигатели. Самите американци не могли да повярват на първите испитания в РУСИЯ на резултатите, и затова шефа на завода им дал един да си тестват в Хамерика. Най-забавното е, че тоя тип двигатели всички с изключени на руснаците са казали, че не могат да се направят защото са свръх опасни и не подлежът на контрол. Подобно предаване имаше и по Дискавъри чанел преди 1-2 години.
Та питането ми е има ли некой тея филмчета или да даде някакъв линк да си ги дръпна. Просто ги препочвам да се изгледат за да види човек и другата страна на монетата, т.е. там където америкаците винаги са изоставали ракетните технологии.