Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Кой е пират?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2003

Кой е пират?

Кой е пират ?

Хората които записват по един два диска с музика, филми и игри и

мземат два три лева.

Или хората които са ъплоуднали в сайтовете си цели музикални компании само за да стоим в нета и да се лъжем да теглим тоест да плащаме за песни които са със съмнително качество.

И ако някой от нас може да има проблеми със правосъдието със сигурнос те излизат чисти с оправданието че техните клиени ъплоудват музика в сайтовете им. Аз не съм ъплоуднал нито една

мп3-ка, а почти съм сигурен че и вие несте

Както и да го гледате все ние сме винивни

виновни сме че сваляме музиката като си плащаме за това

виновни сме че има музика на тяхните сървари

ми извинявай те тогава

според мен доставчиците на интернет трябва да уреждат проблема с авторските права

тогава ще се разбере кои наистина ще може да доставя качествена услуга и кой ще има най-новите песни на сайта си

<font color="red">Моd edit Kayso

Има функция "edit", вместо да пишеш два поста един след друг, ползвай я !</font id="red">

2.  

3. Тук е от
    Mar 2003

Кой е пират?

Както и да го гледате все ние сме винивни

ми извинявай те тогава

според мен доставчиците на интернет трябва да уреждат проблема с авторските права

тогава ще се разбере кои наистина ще може да доставя качествена услуга и кой ще има най-новите песни на сайта си

4. Member
    Тук е от
    Mar 2001

Кой е пират?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Кой е пират ?

Хората които записват по един два диска с музика, филми и игри и

мземат два три лева.

Или хората които са ъплоуднали в сайтовете си цели музикални компании само за да стоим в нета и да се лъжем да теглим тоест да плащаме за песни които са със съмнително качество.

<div align="right">оргинално мнение на HONGILDON</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

И едните, и другите.

Парите, които взимаш за диска с музика си ги прибираш в джоба, компанията разпространител за страната ни, както и изпълнителят не получават нищо за труда си. Естествено, когато "качваш" музика на някой free сървър, без да притежаваш права над нея ти извършваш нелегално разпространеяване, което също е незаконно... Да не говорим, че на всяко оригинално audio CD си пише, че е забранен презаписът, отдаването под наем, дори заемането... да не говорим за излъчване или публично възпроизвеждане - тълкувай сам.

Благодари се, че Sony music, Universal, Virgin или EMI слабо обръщат внимание на случващото се в страни като нашата, иначе - щеше да се получи същото като в USA - съдебни дела до край, преследват си интересите до последно!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Както и да го гледате все ние сме винивни

ми извинявай те тогава

<div align="right">оргинално мнение на HONGILDON</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Виновни сме, да! Ние не плащаме за музиката - получаваме я безплатно, плащаме за интернет достъпа ни, какво правим в мрежата е наша отговорност.

А идеята ISPтата да се държат отговорни за разпространението на нелегална музика е меко казано - странна. Все едно да си купиш нож от супермаркета, да убиеш някой с него - и после да са виновни продавачите.

Положението е сериозно, в България (а и не само) копаниите не могат да се справят с нелегалното разпространение на родни изпълнители, камо ли за останалите...

Мислиш ли, че БМК не губят от това, че всяка песен на КариZма (например) се разпространява по 30 - 40 000 пъти НЕЛЕГАЛНО ?!

Но... ще им дойде времето и на тях! [}]

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Кой е пират?

Това е цитат:

Големите звукозаписни компании като Universal Music, Warner Music, Sony Music, BMG и EMI финансират проект, който трябва да ограничи тегленето на аудио файлове от интернет. Целта им е да създадат нещо като вирус, който ще забавя скоростта към интернет, замразява компютъра Ви за минути или часове или просто ще пренасочва браузера Ви към място, от където можете да закупите избраната песен

6. Тук е от
    Mar 2003

Кой е пират?

Domin По същата логика аз вземам пари за услугата че записвам диск, а какво има на него мен не ме вълнува

Виновен е този които си поръчва диск със музика на ли

поне така разбирам това което обесняваш с ножа

Ппроблемите трябва да се решават като се премахват източниците

7. Тук е от
    Mar 2003

Кой е пират?

А пират ли е и самата държава (България имам предвид) да "краде" от моето благосъстояние като не създава адекватно възнаграждение за положения от мен труд? Аз не получавам това, което заслужавам, а само толкова, колкото да съществувам. Логично е и БМК и изпълнителите да не получат максимално възможната печалба от техния труд. Щом съществуват (а и дори се развиват добре) нещата с пиратството не са чак толкова лоши [:D]

А и за международните компании си важи в пълна сила - "крадат" от максимално възможната печалба на техния персонал (визирам "евтината работна ръка") и от максималновъзможната печалба на развиващите се държави (чрез покупка на евтини продукти и услуги), т.е. властимащите си "пиратстват" законно, докато властнямащите буквално си пиратстваме (т.е. незаконно)... Дори ние сме "добрите", защото се стремим към равновесие, докато тяхната цел е заълбочаване на неравенството [:D]

Не пропагандирам комунизъм - под стремеж към равенство нямам предвид стремеж към еднакво благосъстояние, а към еднакво обективно възнаграждение за положения труд []

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Кой е пират?

Ако имах възможността бих си купувал само легални продукти ,както е в развитите страни ,но в България едва ли има и 5% които могат да си позволят това .Според мен щом 95% от населинието "пиратстват" явно не е в нас проблема .

10. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003

Кой е пират?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако имах възможността бих си купувал само легални продукти ,както е в развитите страни ,но в България едва ли има и 5% които могат да си позволят това .Според мен щом 95% от населинието "пиратстват" явно не е в нас проблема .

<div align="right">оргинално мнение на WarLord</div id="right">

Много точно казано!

Аз ако имах възможност да отделя част от дохода ми за купуване на оригинални продукти,които несъмнено са с по-висока качество и най-вече ЛЕГАЛНИ , щях да го направя но това в приоритет ми е някаде в дъното на листа!

Така че докато имам възможност ще тегля с кеф "Пиратско"качените тракове и ще записвам дискове![}]

Да добавя че единтвения лицензиран софуер у нас(в къщи) е Уиндоуса!

<font color="red">Моd. Edit Kayso

Zetle и ти ли ? Има функция "edit", като искаш да добавиш нещо, ползвай нея !</font id="red">

11. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Кой е пират?

какво да ви кажа пичове аз ако някой ми беше казал че ще дам 50$ за игра щях да му се изсмея в лицето... обаче вече живея в US и , преди няколко седмици си купих Raven Shield за 53$ с ДДСто... истината е че като имам възможност не ми дреме че ще ги дам тея кинти... просто за съжаление в БГ няма как да си честен и да си плащаш всичко след като самата държава гледа да те прекара тотално , всякакви мутри гледат да те прекарат тотално... продавачката на краставици гледа да те прекара.... за съжаление.... докъто не се оправят нещатата от финансова гледна точка разните му там Universal Music, Warner Music, Sony Music, BMG и EMI ако ще и 1000000 проекта да финансират , няма кой да им купи диск с музика за 20лв.... А за това какво става ж щатите ще ви кажа че преди няколко дни имаше огромна статия за тоя проблем и съдя от върховния съд на Калифорния е отсъдил че ISPtata ne mogat da imat nikakakva otgovornost za tova kakvo tegliat ili kachvat tehnite klienti tova e....

12. Member
    Тук е от
    Jul 2002

Кой е пират?

Като си купя краставици да не би продавачката да ходи след мен да гледа какво правя с тях [] Това правят звукозаписните компании - не им стига това, че продават един диск ами ти заповядват какво да правиш с него после! Е просто НЕ МОГАТ да ми казват те какво да правя [}]

13. Member
    Тук е от
    Mar 2001

Кой е пират?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Като си купя краставици да не би продавачката да ходи след мен да гледа какво правя с тях [] Това правят звукозаписните компании - не им стига това, че продават един диск ами ти заповядват какво да правиш с него после! Е просто НЕ МОГАТ да ми казват те какво да правя [}]

<div align="right">оргинално мнение на MasterCop</div id="right">

МasterCop, това е така, най-вероятно, защото не можеш да създаваш нелегални копия на тези краставици и да ги разпространяваш за сметка на зеленчукаря... []

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Кой е пират?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">какво да ви кажа пичове аз ако някой ми беше казал че ще дам 50$ за игра щях да му се изсмея в лицето... обаче вече живея в US и , преди няколко седмици си купих Raven Shield за 53$ с ДДСто... истината е че като имам възможност не ми дреме че ще ги дам тея кинти...

<div align="right">оргинално мнение на BobyTT</div id="right">

твоята истина е общата истина - ако 1/2 от музиката, която имах беше 'оригинална', или както и казвате, другата 1/2 просто нямаше да е имам... дано ме разбирате какво имам впредвид...

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Кой е пират?

Тая тема направо ме разби []

17. Member
    Тук е от
    Jul 2002

Кой е пират?

[МasterCop, това е така, най-вероятно, защото не можеш да създаваш нелегални копия на тези краставици и да ги разпространяваш за сметка на зеленчукаря... []

<div align="right">оргинално мнение на Domin</div id="right">

[/quote]

Щом мога да създавам копия значи съм инвестирал някакви пари! Значи ако инвестирам в един парник и започна да продавам краставици на по-ниски цени защото нямам толкова разходи (пък и пазара ми е ограничен) някой ще ми държи сметка за това?!

18. Member
    Тук е от
    Mar 2001

Кой е пират?

Добре де, но ти пак не разбра, ако имаш парник, ти ще произвеждаш краставици - следователно имаш право да печелиш от този бизнес.

Както ако имаш музикална компания - ще произвеждаш и разпространяваш музика - и в този случай печалбата е за теб...

А като разпространиш един диск нелегално - не печелят тези, които са го създали!

Това се опитвам да ти обясня.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 01-09-07, 22:52
  2. Отговори: 19
    Последно: 23-02-07, 13:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе