Реших да питам тук относно един странен проблем, който имам. Става въпрос за видео-сд , което съм записвал преди поне 5-6 години с данни, свалени някъде от мрежата, Касае за видеоклипове на музикална група. Проблемът на диска или данните е, че първо не се стартира автоматично при пускане в сд-плеъра, тоест функцията Auto play липсва, не е записана или просто по някаква причина не се стартира. Другият проблем е че половината клипове се плейват нормално, а другата половина вървят само като аудио звук върху заставка - картинка, която явно е била предназначена като фон за меню, което както казах в случая при мен липсва. Сега ще навлезна в малко по-детайлни техн. обяснения. Дискът се именува в експлорера като DEMO-CD. Вътре има 3 папки - CDI, MPEGAV, VCD. В папката MPEGAV са записани клиповете под номенклатура AVSEQ0*.DAT - така 13 парчета с индекси от 01 до 13. Размерът на всеки файл е средно 50 МВ. Предполагам, че истинският формат трябва да е .avi. Половината файлове - както казах и по-горе - се просвирват нормално през видео плеър. При другата половина върви само аудиото върху заставката, т.е. картинка. При положение, че самият файл е голям 50 МВ, това ми се струва ненормално. Първоначално смятах, че навремето дискът съм го записал погрешно и сега смятах да се пробвам да го презапиша "правилно" с някой софтуер или пък първо да пробвам да направя един клонинг с култовата навремето програмка Clone CD, която беше специално предназначена за работа с компакт-дискове. Забравих да спомена, че цялото СД има обем от 465 МВ. Днес обаче си поиграх малко повече с данните от папката MPEGAV, копирах ги върху твърдия диск и пак пробвах да чета "проблематичните" файлове с различни видео-плеъри. 3 различни плеъри ги четат по един и същ начин - вървят си само с аудиото, както и преди от записания диск. Това ме навежда на мисълта, че явно проблемът е в самите изходни данни, а не в записа, който съм направил...Така че не виждъм смисъл да правя нова проба и да хабя нов диск за целта, както и необходимото време за начинанието. Затова пиша тук - някой да сподели мнение или впечатление по въпроса. Знам че в днешно време вече не се записват подобен род видео дискове, камо ли пък на CD, но за мен е любопитно в разглеждания случай къде е проблема. Дали липсва някаква изходна информация (данни или други папки) за правилния запис на този диск и последващото го точно възпроизвеждане , вкл. с функцията Auto Play или файловете са записани некоректно ? Не мога да проумея как 50 МВ файл ще върви само с аудио пътечката си...? Всякакви мнения са добре дошли...