Премиерата на фондацията е на 24 септември, само на Apple TV +
https://tv.apple.com/show/umc.cmc.59...dation_gen_gen
Премиерата на фондацията е на 24 септември, само на Apple TV +
https://tv.apple.com/show/umc.cmc.59...dation_gen_gen
Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-06-21 в 19:03.
не знаех, че се снима такова нещо
дано да е сериал с планирани поне 5 сезона, защото иначе ще е подигравка
специално НЯМА да гледам нито този, нито който и да е било друг трейлър, но ти благодаря, че разбрах за него![]()
FearMe
Осем сезона по десет епизода - 80 часа. Премиерата е посочена на 24 септември 2021 г. Премиерата на сериала е планирана с три епизода, след което останалите седем епизода ще излизат ежеседмично.
https://en.wikipedia.org/wiki/Foundation_(TV_series)
Много добра поредица са тия романи, дано изберат читав режисьор и артисти, макар че доколкото си спомням между отделните романи има векове а не години и за всеки сезон в случая ще се избират нови артисти.
Първите два епизода са налични сега и ще последват още 8 епизода като част от сезон 1 - нов всеки петък.
https://tv.apple.com/us/show/foundat...d=tvs.sbd.4000
Apple TV+ има безплатен 7-дневен пробен период . Абонаментната услуга може да бъде достъпна от приложението Apple TV в кутията на Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV, Google TV, изберете Smart TV, Roku, PlayStation и Xbox.
Този пост е редактиран от Kasap; 25-09-21 в 23:20.
Гледах първите два епизода.
Оказа се доста гледаем, въпреки че не може да се нарече точна екранизация. Запазили са основния сюжет с предсказанието на Селдън и началото на проекта на Фондацията, авторите тълкуват оригиналния източник доста свободно (например, Гаал Дорник вече не е бял мъж, а чернокожа жена, повсеместна програма над психоисторията), разгръщайки темата за падането на Галактическата империя чрез кризата на династията Клеон (отново, но не съвсем както е описано в книгите) и конфликта, свързан с Анакреон по-подробно, отколкото беше направен от Азимов.
Защо това се прави, не е трудно да се разбере - с буквална екранизация филмът може да се окаже доста скучен. Следователно във филма има много повече действие, отколкото в книгата. В същото време за повече от 2 часа от първите два епизода проектът дори не е достигнал Terminus. Според първите епизоди, можем да заключим, че това е свободна екранизация, която ще се различава значително от написаното от Азимов във фантастичния му цикъл. Окончателните заключения ще бъдат в края на сезона.
Сериалът е много добър, картината е приятна за окото. Вижда се, че за това са похарчени много пари. Сцената на срутването на космическия мост е много впечатляваща.
Като цяло можете да гледате (особено на фона на ниските очаквания), да видим как ще стане по-нататък.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-09-21 в 01:21.
Ще се гледа, в тая суша няма какво друго...
Освен стандартните за днешното "кино" джендъризми и полит-коректност, откривам и типичната болест на всички сай-фай серЯли - акцент върху социално-политически и човешки взаимоотношения, вместо фокус върху истински важните неща в такава разширена вселена: технологии, флора, фауна, различни от човешките интелект и култура, експанзия на мирогледа и други такива, които явно никога няма да са важни за холевудските сценаристери...
Честно казано, очаквах повече. На моменти сериите са ми много разтегнати и слаби. Ефектите са добри, препоръчвам ви да го гледате в HDR (ако има такива релийзи, картината е супер). Поне се хванах да препрочета книгите.
Този пост е редактиран от stenly; 03-10-21 в 16:04.
предвид скорошната последна серия на сезона започнах да го гледам
отвратен съм, погнусен и бесен до мозъка на костите си
след първите две серии съм много сериозно склонен да изтрия всичко и да забравя, че съществува
пълна подигравка с книгите, идеята, внушението, науката!
изобщо не ми пука за неграта, политкоректността, надъхващите речи пред перачките или император, ритащ обесени
това просто НЕ Е Азимов и който е допуснал това извращение да види бял свят, заслужава [censored] [censored] [censored]
Хм... Имах притеснения, че съм много претенциозен и негативен, но явно и други не са очаровани.
И аз го гледам, но актьорската игра е под всякаква критика. Сериалът се крепи единствено на сериозните ефекти и ролята на Lee Pace.
За жената, играеща Салвор, даже не искам да отварям дума.
Извращението на сценаристите и продуцентите над Азимов продължава...
Премиерата на сезон 2 на Foundation е този петък по Apple TV+.
-
Apple експериментира с предоставянето на първия епизод на някои от своите научнофантастични сериали безплатно в YouTube и Twitter. Той има за цел да популяризира премиерата на сезон 2 на Фондацията този петък.
Използването на социални медии за повишаване на осведомеността не е необичайно за услугите за стрийминг, но идеята за пускане на пълни епизоди в социалните медийни платформи не е нещо, което виждаме много често. Все пак бихме ви посъветвали просто да изтеглите приложението Apple TV и вместо това да се насладите на предаванията в 4K Dolby Vision и Dolby Atmos. Първите епизоди също са безплатни в приложението Apple TV.
Apple TV+ все още е нововъзникваща стрийминг услуга и е трудно да се оцени нейният успех в сравнение с Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix и други, тъй като Apple се въздържа от публикуване на данни за абонатите на TV+.
По-късно тази година Apple ще започне премиерата на своите филми , включително Killers of the Flower Moon на Мартин Скорсезе, изключително в кината, преди да станат достъпни на Apple TV+.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-07-23 в 23:46.
На мен пък си ми хареса "Фондацията"
Повече ме грабна обаче Инвазия и чакам втория сезон -