как да си оправя компютера да пуска филми
Извинявам се за дилетантския въпрос,но много искам да накарам компютърчето си да възпроизвежда качествено новите филми.Вярно,че и то е малко кашон (Celeron 400 MHZ,160 Ram,3.2HDD),но преди поне пускаше някои филми що-годе добре.Преинсталирах си Winboz-а,сложих му DivX 5.05 и the codecs,ама пак е като слайдшоу.А в най-добрия случай,картината се разминава доста със звука.Какво да правя?
Благодяря Ви за помощта предварително!
ами вземи си едно Вуудуу2 или И740 и няма да имаш проблеми. Вудуто излиза към 15-17лв. по последни мои данни, интела към 10$ - пак толкова. С Вудуто картината ще е по добра по мое мнение особено ако е 12мб. По-малко по-добрв нв си взимай. Търси на Криетив. Казват че са по-качествени.
Intel740 не си вземай. Той има нещо като имитация на овъруай и образа е гаден на филмите.
Xenter, до преди 4 месеца и аз бях с подобна машина като твоята ( Цел 400@500, 256 МБ РАМ PC 133, 6,4 ГБ Хард и Абит ГФ 2 МХ 200). Та на тази конфигурация нямах никакъв проблем да гледам ДВД-а. Проблема е единствено от видео картата ти, както са посочили и Юлиан и B.L.
П.П. Да не забравяме, че бях и с Уин ХР [:D].
А,тя видеокартата ми е резачка-on board 8 MB AGP! :)
Благодаря Ви за помощта.Явно ще се наложи да отида до най-близкия магазин за компютърни чаркове.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ами вземи си едно Вуудуу2 или И740 и няма да имаш проблеми. Вудуто излиза към 15-17лв. по последни мои данни, интела към 10$ - пак толкова. С Вудуто картината ще е по добра по мое мнение особено ако е 12мб. По-малко по-добрв нв си взимай. Търси на Криетив. Казват че са по-качествени.
<div align="right">оргинално мнение на B.L.</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Леле, вие виждали ли сте вуду2 :))) То няма, ама нищо общо с 2д-то.
Хентер, пробвай тези неща:
1. От настройките на кодека/дс филтъра който ползваш настрой Постпроцесинг левел да ти е нула (изключен).
2. Направи си резолюцията възможно най-ниска, примерно 800х600 (най-добре 640х480) и включи 16-битов десктоп.
3. Кажи какво става след това :))
Единственият ти проблем е в <font color="orange">кодеците</font id="orange">, картата ти е съобразена с компютъра и дори да и сложиш видеоускорител това няма да подобри нещата, както те съветват по-горе. С твоята конфигурация можеш почти спокойно да си гледаш филми, но трябва само да я оптимизираш. Та сложи си или по стари кодеци 3.11 (4.11)например и ползвай MicroDVD 1.2, защото не заема и не изисква ресурси, а не по друга причина. Та значи може да пробваш и с ffdshow кодек пака той е оптимален, но непълен, въпреки това върши работа. По-старите кодеци хабят по-малко ресурси (не всички), а при теб всяко нещо, което щади ресурсите на ситемата е важно, за да не гледаш картината насечено. Друг възможен плеар е BSplayer, но също по-стара версия, защото по-новите версии изискват DirectX 8.x, иначе се държат бъгаво. Абе спри се на MicroDVD 1.2 или Media Player Classic (това не е уиндовския плеар, а друг). Не забравяй преди да смениш кодеците с по-стари да деинсталираш всички други и да изчистиш регистрите преди инсталация.
--------
Аз съм успял да накарам Cyrix 166, 32 RAM, Permedia 8Mb видео да могат да се гледат филми, без да накъсва т.е да върви гладко.
КОКОШ,и това го бях опитвал,но тогава пак ми се разминаваха звука с картината.Както и да е благодаря ти лично!
ru-boy,поредно компетентно мнение!На жаза на моите наблюдения де.И аз си го бях мислел,но бях пропуснал момента с триенето на регистрите.И беше станала една-манджа с грозде.Както и да е,сега е ОК и дано всички Вие сте били полезни не само на мен,а и на някой друг,който има сходен проблем.
Благодаря Ви!
az sym s AMD K6II na 350 MHZ, videoto mi e Virge 4 MB
iskam i az da gledam
pomagaite
...
radowolf@mail.bg
За звука - ReClock http://ogo.nerim.net/reclockfilter . Върши перфектна работа. Звука и картината са напълно синхронизирани, дори и да се пропускат кадри.
Ако ти се експериментира погледни това Малко нестандартно решение, но според мен rox :-)
cel. 300A, 4 MB video, Dell Optiplex мисля, че беше машината..
никакви проблеми с филмите
намали quality на декодера на нула и ще се синхронизират..
другото е да не гледаш филмите от CD a от HDD
ru-boy, би ли ми описал, моля те, каква комбинация от плеар и кодеци си използвал, за да накараш твоя сайрикс 166 да подкара филми, щото аз не мога да подкарам Пентиум 166@186 (124Х1,5). Рам-а е 128МБ като 8 от тях са за вграденото АГП. Ако можеш малко по-подробно (напр. трябва ли отделен кодек за звука на кодека, който ми предлагаш и т.н.), че съм доста начинаещ.
10х предварително!!!
А, и още нещо. Една програмка даваща информация за процесора ми казва, че Л1 кеша = 0, а биоса твърди, че е включен. Може ли кеша на процесорс да не работи заради твърде високата външна честота?
P.S. Същата тази програма твърди, че и Л2 кеша ми е 0. Върнах стандартите стойности за честота и множител, и пак нули. Дайте някоя програмка, която да тества такива стари процесори, да видим тя какво ще каже.