Имам един филм, който иска тоя плеър. Като се опитам да го инсталирам неще. Да неби слу4айно ХР да не го поддържа?
Като инсталирам Nemo Codek с DivX 3 в него го пропуска.
Преглед за печат
Имам един филм, който иска тоя плеър. Като се опитам да го инсталирам неще. Да неби слу4айно ХР да не го поддържа?
Като инсталирам Nemo Codek с DivX 3 в него го пропуска.
Значи идеята е следната:
Първо, Div3 е кодек, стара версия на DivX, всъщност първата която беше пусната за масово тестване. А Nimo Codec е сбор от много различни кодеци. В случая е станало следното. Когато си инсталирал Nimo Codec се е инсталирал ffdshow кодек-а който от своя страна може да пуска DivX i XVid филми, което означава че може да пуска и Div3. Обаче има несъвместимост на ffdshow с Div3 и когато се опитваш да го пуснеш се стартира ffdshow а не оригиналния Div3 кодек, който се съдържа и в DivX всички версии. Съвета ми е: деинсталираш Nimo Codec-а като се надяваш да не е направило и по големи поразии. След това си намираш и инсталираш подред DivX, XVid и всички необходими ти кодеци. Но не инсталирай ffdshow или ако държиш да го имаш него и с него да си пускаш филмите можеш да изключиш поиддръжката на Div3 от опциите на ffdshow филтъра!