Впечатления от LOTR - Return Of The King
Питър Джаксън отново показа как трябва да се прави добър филм. Макар и с леки отклонения от книгата филма ще поставя касови рекорди. За разлика от други филми с продължения (визирам Матрицата) Завръщането на Краля надмина всички мои очаквания и бе досйно продължение и за съжаление край на това брилятно фентъзи. Филма ме плени и държа в напрежение от началото до края като разбира се култовата сцена беше битката за Гондор пред портите на Минас Тирит, в която ако се вярва на режисьора броя на орките е бил 600 000 (справка: Двете Кули в битката при Шлемов/о дол/усое орките са били "едвам" 10 000). Разбира се камерата отново беше насочена доста към Фродо и Сам. Паяка с който се бият е направен пефектно и като за компютърна анимация изглежда доста реален, движенията му са едно към едно като тези на истиски паяк. Но разбира се трепачът е Ам-Гъл който продължава да крои пъклените си планове да открадне пръстена и да раздели Фродо и Сам. Ролята му е кълтова и не послежи на критика. Като цяло филма е трепач, аз лично съм много възхитен от продължението което надмина очакванията ми.
Вие какво мислите за филма? Заслужава ли си парите за билет/CD или не? Аз съм с две ръце ЗА!
Филмът си заслужава но...
последните 45 мин. просто те отегчават
чудиш се кои е активен и кои пасивен геи от хобитите
като цяло хубав филм спор няма книгата още повече
Страхотен филм ...
Най-якият момент беше когато коницата на Рохан мина през орките като трактор през зеленчукова градина [Yeah!] ...
Определено си заслужава да стане част от DVD колекцията ми ...
ООООО много е манията в този филм. Вече го гледах 3-4 пъти, заштото работя в кино и мисля че още 5 ще ги направя, но последните 30 мин наистина са ужас...... особено ако ти се налага да ги гледаш по задължение :)))
Ми хубав филм... абе всичко друго освен битките ми беше скучно :).
който не е чел книгата недоволства, а имайте предвид, че в нея има и още, което е спестено във филма. в графството има режим на "мутри" и фродо се налага да стане че гевара и да ги разкара ( най-кратко казано ). поне още 15-ина минути трябваше да има по тази линия. тогава щях да ви питам [:P].
както се случи и с втора серия - пълната версия няма нищо общо с "оригиналната". гледайте 4-часовата, за да разберете защо филмът е не просто хубав, а велик.
чакам пълната трета серия [:D]!
Ами това с мутрите сигурно схте го има в режисьорската версия казват че третата е наи-голяма (около 4-5 часа ).Иначе филма е наи-доброто за последните няколко години
Значи аз съм чел книгата и определено смятам, че филмът е в пъти по-годин :)). На мен книгата ми беше адски скучна.
Първата част много ми хареса - все пак виждаш един свят, който дотогава е бил само във въображението ти. Беше много красиво, графството, хобитите, елфите, абе всичко. Яко!
Втората част също ми хареса... битки туй онуй...
Третата... ми като изиграх играта и като съм чел книгата и вече знаех кво става, всичките там размотавания до битките ми бяха скучни, а самите битки си бяха екстра.
П.П. А те ако става на въпрос още първата част махнаха Том Бомбандил или както се казваше там, а той си беше яко пич :).
Третата част е най-мащабната продукция на всички времена за мен като визирам в частност битките, числеността на армиите и прочие.
//offtopic
Благодарение на Властелина и Питър Джаксън New Line Cinema отново са в бизнеса.
P.S. - И в трите части бяха променени или напълно махнати неща, които бяха написани в книгата, което мен ме разочерова много.[V] Не знам дали им са се сторили безинтересни или са нямали бюджет или време да ги направят, но ако бяха включили момента вкойто Фродо и сие спасяват Графството от Саруман и орките му определено щяха да доизбият рибата.[8D]
Не съм чел книгата, но определено третата част е много добра. Пипнали са всичко. От героите до декорите. Даже много точно са подбрали артистите да си приличат по роднински връзки. Проблемът е последният половин час, абсолютно ненужен материал, който можеха на фона на всичко останало да го съберат в 10-тина минути. Най ми хареса моментът с паленето на огньовете - е те на това се вика рутиране на мрежа :)
LOTR 3 SUX !! Крайно съм разочарован. Филма е за гледане само в кино защото битката е с невероятни ефекти.
Какво ме подразни:
1. Не намирате ли аналогия между Леголас - Люк Скайуокър с костенурката в Империята отвъща на удара.
2. Къде е Саурон %№%&№% ако добре си спомням книгата се показваше за малко накрая колко да поблазни Фродо.
3. Последните 15мин ме изкараха от кожата ми.
...........
За всички фенове гледайте "Братва и Кольцо" ще се скъсате от смях.. ако поне малко разбирате руски, има го на дате.бг
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Значи аз съм чел книгата и определено смятам, че филмът е в пъти по-годин :)). На мен книгата ми беше адски скучна.
<div align="right">Originally posted by X-RAY*-*22/01/2004*:* 17:59:49</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ти сигурно си чел друга книга[^]
Ми филмът ми хареса като цяло, а книгата хич :). Скучна, предсказуема и линейна ;). Може би ако бях по-малък, но не би.