Питър Джаксън отново показа как трябва да се прави добър филм. Макар и с леки отклонения от книгата филма ще поставя касови рекорди. За разлика от други филми с продължения (визирам Матрицата) Завръщането на Краля надмина всички мои очаквания и бе досйно продължение и за съжаление край на това брилятно фентъзи. Филма ме плени и държа в напрежение от началото до края като разбира се култовата сцена беше битката за Гондор пред портите на Минас Тирит, в която ако се вярва на режисьора броя на орките е бил 600 000 (справка: Двете Кули в битката при Шлемов/о дол/усое орките са били "едвам" 10 000). Разбира се камерата отново беше насочена доста към Фродо и Сам. Паяка с който се бият е направен пефектно и като за компютърна анимация изглежда доста реален, движенията му са едно към едно като тези на истиски паяк. Но разбира се трепачът е Ам-Гъл който продължава да крои пъклените си планове да открадне пръстена и да раздели Фродо и Сам. Ролята му е кълтова и не послежи на критика. Като цяло филма е трепач, аз лично съм много възхитен от продължението което надмина очакванията ми.
Вие какво мислите за филма? Заслужава ли си парите за билет/CD или не? Аз съм с две ръце ЗА!