Тунер за настрайка на музикални инструменти
Турся професионална програма тунер за настройка на музикални инструменти. Аз има G-tune 1.22 но не е кой знае какво. Най новата версия на нея е 2.20 която е много по добра от тази дето имам но няма крак за нея. Тези тунери обикновенно са за китара ама при нея е елементарно да се мастрои. Нали има само 6 струни. Искам да се пробвам да акорсирам едно пиано че затова ми трябва. Абсурд е да си купя професионален тунер тъй като са мноооого скъпи.
Аааа, пиано по тунер, еле па компютърен просто не се опитвай да акордираш. Няма как да стане. Дори с тунера който ми е вграден в звуковия интерфейс не бих се опитал. А той е засега най-точния на който съм попадал, а те не са малко. Другия точен тунер който съм виждал беше тоя в Cakewalk Pro Audio, но пак за нищо не става.
За пианото си има акордьор. Не е случайно това. Не от вчера се занимавам с музика и технологиите около нея, но досега не съм чул някой да си е настроил пияното сам с по-голяма точност от четвърт тон [:P] Та аз те съветвам да се откажеш овреме :)))))))
Хехе. Ами наясно съм за какво става въпрос и не проблем да го настроя с по голяма точност от четвърт тон. То не се прави само с тунер. Настройва се първа октава и по нея останалите. Може и без тунер но е много по трудно. Тогава Ла-то се настройва с камертон а останалите тонове по биенето на хармониците.
Ааами ок, ако успееш, пиши [:)] Ше те черпя една бира!