Резултати от 1 до 5 от общо 5

OCR на ноти?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

OCR на ноти?

Замислих се над идеята да прехвърля няколкостотин страници ноти (предимно партитури за хор и оркестър) в дигитален формат. Проблема е че софтуера който ползвах (Photoscore) ги върши едни такива бози че да се уплаши човек. Някой да е попадал на читав софтуер?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2003

OCR на ноти?

offtopic//

Не вярвам да има такъв.

За съжаление, не съм попадала на читав софтуер, мисля, че Photoscore е най-читавият, доколкото Sibelius е една от най-добрите програми. Затова ще чакам и аз с любопитство някой да отговори или ти да откриеш доброто решение.

Дотогава можеш да погледнеш долните два линка, ако не си ги срещал вече. Вторият е линкове към софтуер, който аз лично не съм пробвала, може пък да излезе нещо интересно.

http://www.myriad-online.com/en/products/omer.htm

http://www.visiv.co.uk/links.htm#othermusicocr

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

OCR на ноти?

Затова и аз съм се сещал че имам много сканирани ноти но най добрия вариант е да си ги пренапишеш сам. Малко е трудоемко ама нямам как.

5. Тук е от
    Aug 2003

OCR на ноти?

Sibelius 3.0

6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

OCR на ноти?

Качих си сибелиус 3. Върви в комплект с photoscore lite, действително новата версия върши по малко глупости, но... Осмина пауза в начало на реда я възприема като още един бемол в арматурата. От там насетне става едно лелемале - като тръгнеш да сменняш арматурните знаци при сибелиус си такова таковата. Включая тествах с прясно разпечатана партитура писана на сибелиус... Кофти тръпка малко.

Селия проблем е че имам към 300 страници за дигитализиране, което на ръка ще ми отнеме месеци...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе