Имам един филм, който като го пусна ми показва, че върви с 24-25 фрейма мога ли да го накарам да си върви с 24fps!!!
Имам един филм, който като го пусна ми показва, че върви с 24-25 фрейма мога ли да го накарам да си върви с 24fps!!!
Кой ти го показва (коя програма), при колко е свалян (повечето програми го показват това). Гледай го с Crystal Player филма - няма да извързва.
Иначе за синхронизация - звук и картина - ReClock (програма)
king_pin, кое точно те притеснява?! на 24 ли е или на 25?
да не говорим, че стандартите не са само 24.00 и 25.00, а има и доста други: 23.976, 23.98, 29.97, 30.00... това, че не е точно 24 ( ако очакваш "нормалното" да е 24), не означава, че е повреден нещо. виж, ако има разминаване на образ и звук това е вече съвсем друга работа.
конкретизирай си проблема
Като допълнение на предходните постове: Ако се разминават субтитрите - по- лесно ще е тях да обработиш отколкото филма.
@HGD s Fraps 1.9!!! Ще пробвам с Crystal Player!!!
...
Абе за много тъп ме мислите!!!
Проблема е че засича когато го гледаш(ше каеш, че върви с по-малко, а не с повече fps)Sub не са проблем разбира се всеки мойе да си ги нагласи!!!
king_pin, ясно, разбрах какъв ти е проблема. леко насичане и като че ли прескачане на движещите се обекти, нали?
причините може да са няколко, кото оправянето на нито една от тях не изисква редакция на самия филм.
първата възможна е, че при записването филмът ти е силно фрагментиран. в такъв случай или дефрагментирай ( което аз лично не обичам да правя ), или го запиши на друг partition, който смяташ, че е по-добре подреден или го запиши на cd и го гледай оттам.
втора вероятна причина ( тук зависи дали го прави навсякъде или само на места ), е използването на стария вече codec divx 4.11 low motion, който е предназначен за кодиране на действие, в което липсва много и бързо движение, например някоя драма, комедия или подобно. тогава при натоварване на кадъра с много движещи се обекти codec-a не може да "събере" в компресирания обем нужната инфо и се получава накъсване ( пример - патриотът на мел гибсън, изключително некадърно направен филм, в който всички батални сцени са като слайдове )
трета причина може да е неразбирателство между някои codec-и. ако си си сложил някой codec pack, без изрично ти да избираш кое да се сложи и кое не, тогава 100 на 100 има дублиращи се codec-и, филтри и т.н. т.е. не само един codec може да декодира филма и заедно с другия, който може влизат в конфликт и се получава боза ( пример - ffd и един от старите xvid, не помня кой точно, водеха до "обуцяване" на картината... ама каква дума измислих, а? []).
и накрая, но много важна забележка - fraps не може да ти покаже коректно framerate-а на филм. той работи само с цели fps, а филмите в 90% от случаите не са точно на 24 или 25 fps. toj прави в началото някакво "засилване", което е доста учудващо... но както и да е, провери нещата, които съм ти написал и кажи какво е станало
Чакаите да ви кажа за кои филм става въпрос може да го имате!!!Return of the King na 3CD от ArenaBG!!!
FearME thanks man!!!
Махнах си всички codeci и сложих само DivX 5.11!!!
Стана, но странното е, че единственото с което може да са си пречили е FFDShow аз имах само него и Xvid!!!
---
<font color="orange">Mod.Edit - king_pin, използвай бутона Edit Reply</font id="orange">![]()