Как да направя DVD с два езика в него (helper) ?
Някои знаели хелпер за направата на DVD с два езика в него.
Става въпрос за avi в dvd как става поставянето на субтитрите.
Интересуваме дали има хелпер като има за VCD дали има нещо такова и за DVD-та.
Благодаря Ви за помоща на всички предварително.
Какво имаш в предвид под два езика? Два езика аудио или субтитри на два езика? Не може да има avi в dvd. Това са два коренно различни формата с различни характеристики. Ако искаш да сложиш допълнителни субтитри в dvd филм, по-надолу във форума има отговор.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font size="2">• Използвайте конкретни, значещи заглавия!</font id="size2">
<font size="1">от "Как да задаваме интелигентно въпроси"</font id="size1"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<font color="blue">- Придържайте се към по горното правило и ще получите бърз и еднозначен отговор на въпроса си!
- Ако темата вълнува и други участници, то тя ще бъде по-лесно достъпна чрез търсачката на форума!
</font id="blue">
<font color="blue">//offtopic
Profita, права си, смених заглавието - дано автора не се разсърди.</font id="blue">
kikcho, ти лично не можеш да сложиш субтитри в dvd, защото за разлика от субтитрите за avi, субтитрите за dvd представляват картинки ( най-просто казано ), а не текстов file.
в vcd и avi вграждането на субтитри става по съвсем различен начин, като сигурно си забелязал и че не можеш да ги махнеш. това, което би могъл да направиш ако не си много навътре в тази област е да "вградиш" едни субс и така да си запишеш филма. за другото "helper" ( както си се изразил ) няма, защото de facto ще трябва, образно казано, да ги рисуваш тези субтитри
Не се сърдя на никой и моля да бъда извинена ако не съм задала въпроса си не като трябва.
Става на въпрос за субтитри на два езика примерно(български и турски).
Благодаря Ви на всички който са ми отговорили.
kikcho, първо не разбрах, че си дама и затова ти говорих в мъжки род. за субтитрите - най-лесно ще стане, ако намериш dvd-то и оттам си копираш филма само с тези субтитри. преди десетина дена я обсъждахме тази тема, виж там има 2 линка с указания как да стане.
МЕРСИ много на ВСИЧКИ които ми помогнаха и за линка.
Извинявам се но не съм я видяла другата тема по въпроса.
И моля пак да бъда извинена ако съм ядосала някои с нещо и най - вече че не съм видяла предишната тема и пак я зададох