Re:Медиаплеер - Popcorn Hour C-200
Моя го ъпдейтнах преди 5мин. през USB и нямах никакви прблеми. Може би не си направил нещо преди да пуснеш ъпдейта. Прочети внимателно упътването. Моя не е свързан с интернет и го ползвам да гледам филми и концерти само.
Когато машинката е перфектна се чудиш какво още да измислиш! Гледам един стар четец на всякакви карти и реших да го пробвам на пуканката. Сложих му MS Duo от фотоапарата Sony и го боднах в С200. Разпозна си го и снимките веднага на телевизора! Пробвах и една JBOD кутия за два SATA 3.5" диска. През USB на пуканката се виждат и двата!
Пробвах да сваля торент направо на пуканката с нейния софт. Като резултат всичко блокира и се наложи рестарт от голямото копче. Така няколко пъти. Ограничих даун 1 мб и ъп 0.5 мб - пак същото. Оказа се, че торента се сваля, но блокира цялата функционалност на уреда. Не можеш да видиш нито колко е свалено или остава, нито скорост, нищо. След като е приключило свалянето не се разблокира без рестарт. Видях сред постовете, че се ползва друг софтуер по-успешно. Моля обяснете, кой, откъде и как да го инсталирам. Трябва ли да деактивирам по някакъв начин стария?
Цитат:
Първоначално публикувано от jezoff
Пробвах да сваля торент направо на пуканката с нейния софт. Като резултат всичко блокира и се наложи рестарт от голямото копче. Така няколко пъти. Ограничих даун 1 мб и ъп 0.5 мб - пак същото. Оказа се, че торента се сваля, но блокира цялата функционалност на уреда. Не можеш да видиш нито колко е свалено или остава, нито скорост, нищо. След като е приключило свалянето не се разблокира без рестарт. Видях сред постовете, че се ползва друг софтуер по-успешно. Моля обяснете, кой, откъде и как да го инсталирам. Трябва ли да деактивирам по някакъв начин стария?
http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=27251
Това е форума за допълнителни приложения. Линка води към инсталатора на приложения, който от своя страна изтегля библиотеки с такива. Аз използвам Transmission 1.92 и работи перфектно!
Благодаря ти, Dobri,
Инсталирах го, има известно подобрение, но пак забива. Правих няколко рестарта, докато сваля 700 мб. Интерфейсът определено е по-добър, но май ще трябва да ограничавам скорости. Трябва ли и може ли да се деинсталира стария торент клиент. От менюто NMT Applications трябва ли да е включен torrent или това важи за предишния софт? Забелязах, че през myiHome сървъра вече не може да се влезе в торент и дава, че е сменен порта. Мисля, че го четох някъде... Значи ли това, обаче, че стария соф също се зарежда, като се стартира torrent сървъра? Ако е така, той сигурно допълнително товари процесорчето.
А ти като инсталира новия торент не видя ли, че след приключване ти изписва новия адрес, на който е новия торент клиент?
Трябва да го изпишеш така - http://your_popcorn:9091/transmission/web/ като на "your_popcorn" слагаш или IP адреса на плеъра в мрежата /192.168.1.101/ или пътя до него в мрежата.
Имаше линк, откъдето се достъпва новия клиент и аз съм си го запомнил във favorites.
Проблемът ми не е в достъпа до новия клиент, а в това, че дори и с него забиваше и в това, че не знам старият деактивиран ли е или си бичи, което би натоварило процесора. Това, че не мога да го отварям през myiHome не ме притеснява...
Мисля,ч е стоят и двата, но това едва ли е проблема.
Пробва ли да ограничиш броя на връзките в новия торент до 20-30?
Сложи ли най-новия софтуер?
Сложил съм новия софт. Не мисля, че видях опция за ограничаване на връзките, според мен има само за скорост на сваляне и качване.
Връзките се ограничават на пуканката, в менюто на Transmissin има най-горе иконка за настройка. Другия начин е чрез редактиране на файла с настройките, който се намира в \\PCH-C200\share\Apps\Transmission\.transmission и се казва settings.json. За целта чрез NMT инсталатора спираш Transmission, махаш чавката за автоматично стартиране и рестартираш устройството. Файла става достъпен. След редакцията пускаш отново торента и пак рестарт. Аз така съм ограничил уплоуда до коефициент 1.5. Тук са описани параметрите http://trac.transmissionbt.com/wiki/...tionParameters. А това е фотума http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=10662
Цитат:
Имаше линк, откъдето се достъпва новия клиент и аз съм си го запомнил във favorites.
Проблемът ми не е в достъпа до новия клиент, а в това, че дори и с него забиваше и в това, че не знам старият деактивиран ли е или си бичи, което би натоварило процесора. Това, че не мога да го отварям през myiHome не ме притеснява...
Новия деактивира стария като ползва част от нещата на стария. Ако спреш стария спира и новия.
При мен са пуснати само FTP, Samba и Torrent. Това е за приложенията, кото се пускат от настройките на NMT приложенията на пуканката.
Доколкото разбрах, ftp е необходим предимно при ползване на CSI. Аз съм пуснал и myiHome понеже през samba ми достъпва видеофайлове и др., но не чете субтитри.
Не разбрах, къде се намира това меню за настройка на transmission. Имам чувството на моменти, че у-вата, за които говорим и интерфейсът на програмите са различни при нас... Да не би да сте инсталирали нещо допълнително от CSI?
Цитат:
Не разбрах, къде се намира това меню за настройка на transmission. Имам чувството на моменти, че у-вата, за които говорим и интерфейсът на програмите са различни при нас... Да не би да сте инсталирали нещо допълнително от CSI?
За FTP е така и аз ще го спра, защото не го ползвам за друго освен за CSI.
Субтитри ми чете когато пускам файл от диска на компютъра.
За Transmission: от WEB приложения избирам Transmission. Най горе на екрана има две иконки - първата е за refresh, с десен бутон заставам на зъбчатото колело и с Enter влизам в меню за настройки. Това е на пуканката.
Аз имам проблем със скоростта на копиране м/у двата диска на пуканката - адски е бавно. Скоростта с която копирам от устройството на компютъра е по-малка от 4MB. Идеята ми е да свалям торенти на 2.5" диск в плеъра и след това да ги копирам 3.5" диск. Пробвах и Filemanager 1.1.1 но и там е бавно а дори и заби. Сега свалените файлове ги копирам през мрежата на компютъра и само местя харда от едното устройство на другото.
Инсталирал съм и това http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=10662, но то мисля няма нищо общо с интерфейса на Transmission.