Re:Имате ли информация за Media Player Zinwell ZP-500 ?
@zorvalth -> файловете с висока резолюция 1080, висок битрейт и многоканално аудио секат различно на различните плеъри, защото на 100Mbit мрежа не и стига капацитета. Най-новите модели вече имат 1Gbit LAN, но и там нещата още не са изгладени и също има проблеми. Най-безпроблемното плейване засега е от външен USB или вътрешен хард (на плеърите които са с тази възможност).
@exciter101 -> провери големината на буквите на разширенията MP3, ако са различни ги направи като тези които се плейват. Другото е да са се изкопирали кофти, пробвай пак да ги копнеш отново. Провери и дали са с еднакъв битрейт.
@Hell-> не искам да споря но технически, най високият битрейт който съм виждал е 30 до 35-36Mbps, което няма и половината от 100Мbps капацитет на една мрежа. Би трябвало ако всичко е като хората да върви. Затова се и учудих като прочетох че имало проблеми.
Ако една карта изписва 100мбс скорост на връзката - това е скороста, която драйвърът "казва" да се изпише. В общия случай реалната скорост на трансфер може да е дори и под 1/3 от тази скорост. Зависи от протоколите, самата карта, шината, рутера и т.н.
@zorvalth -> 100Mbit е теоретичният трансфер на мрежата и тя не може да се достигне практически, защото това е пакетен трансфер, има чекове на пакети и повторното им пращане, забавяне от рутери, суйчове, хард дискове, смущения по кабелите и всичко това смъква скоростта и от там проблем със стрийминга. Ако искаш направи екперимент с директна връзка между плеър и комп с кроснат кабел и ще видиш, че и при тези "идеални" условия пак ще има насичане, макар и по-малко. А има и филми с битрейт до 70Mbit.
@Hell-> абсолютно съгласен съм, явно има проблем, но ако се направи мрежа със switch след рутера , един вид си спестиш забавянията на рутера от firewall и прочее и сложиш един екраниран кабел би трябвало всичко да е наред и почти да няма забавяния.
П.С. сега ми хрумна друго ще погледна из нета макар че не съм срещал подобно решение - софтуер който да симулира директория или партишън като външен хард и се свърже директно компютъра с плейър-а с USB кабел.... На пръв поглед ми изглежда възможно...
това е хардуерен вариант който може и да проработи...
http://catalog.belkin.com/IWCatProdu...duct_Id=275561
Цитат:
Първоначално публикувано от zorvalth
Минали сме през тези варианти преди доста време ... Няма как да стане, защото и на плеъра трябва да сложиш драйвери за кабела ... пък няма кой да ги напише за Линукса. Даже аз намерих конвертор от USB 2.0 към 1Gbit LAN и проблемът е същия -> няма драйвери за Пингвина
Цитат:
Първоначално публикувано от skysoft
Ако можеш, постни някои от въпросните "повредени" MP3-ки някъде и дай URL. Ще ги пробваме да видим какви резултати ще даде при нас.
Ето линк за две от песните, които не тръгват. Проверил съм големината на буквите и битрейта, там всичко е както препоръчахте.
CD_1.rar - 12.1 Mb
Цитат:
Първоначално публикувано от exciter101
Ето линк за две от песните, които не тръгват. Проверил съм големината на буквите и битрейта, там всичко е както препоръчахте.
CD_1.rar - 12.1 Mb
Май трябваше да качиш и от тези ,които тръгват за да ги сравним! Encoding settings- VBR(rh) -кодировката нещо ми е съмнителна и Bit rate mode:Variable ,a май трябва да е Constant .
Ще бъда благодарен и на други отзиви за работата на Zinwell с донгъла на Diva.
Цитат:
Първоначално публикувано от nikolai64
Май трябваше да качиш и от тези ,които тръгват за да ги сравним! Encoding settings- VBR(rh) -кодировката нещо ми е съмнителна и Bit rate mode:Variable ,a май трябва да е Constant .
Благодаря все пак за съдействието. Аз се оправих, просто ги свалих от друг източник. Явно има някои "по-капризни" кодирания, с които Zinwell-а не се разбира, но са рядкост. Доволен съм като цяло.
До exciter101 - Проблема с MP3-те които не иска да ти свири мултимедийния плеяр е, че в самата MP3-ка има вградена картинка-обложка коя се показва в превюто в мултимедийния плеяр и дава грешката. И при мен също даде грешка. Премахнах вградената снимка с AIMP2 и съхраних MP3-та вече без снимка и мултимедийния плеяр вече свири "повредената" MP3-ка без проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от skysoft
До exciter101 - Проблема с MP3-те които не иска да ти свири мултимедийния плеяр е, че в самата MP3-ка има вградена картинка-обложка коя се показва в превюто в мултимедийния плеяр и дава грешката. И при мен също даде грешка. Премахнах вградената снимка с AIMP2 и съхраних MP3-та вече без снимка и мултимедийния плеяр вече свири "повредената" MP3-ка без проблем.
Благодаря ти, и аз си го мислех ,дали не е от това, но нали имаше и песни с картинка които тръгнаха, та така...
Някой знае ли случайно дали има начин да се види времето, което остава до края на филм,песен и т.н. по време на възпроизвеждане? Не можах да го открия на дистанционното.
Едно питане - ако са свързани чинчове за звука как се избира в менюто,доколкото гледах ревюта има само избор на hdmi - lpcm(2 ch) / raw и spdif - lpcm(2 ch) / raw .
ПП - бях чел,ама вече ми е каша в главата ,че като е на спдиф има звук само по него,а ако е по хдми пуска навсякъде,така ли беше?
Както обикновено ровейки се из нета попаднах на този плеър , продаван от братята германци , но ми заприлича много на един друг :http://cgi.ebay.de/TeVii-M500-Media-...item1c0e45914e