Отговор: Помощ при избор на мултимедиен плейър .
Цитат:
Първоначално публикувано от
brotzki
Oбмислям покупка на стик плеър Xiaomi 4k за много стар телевизор Панасоник 37ET5E, за да мога да гледам на него IPTV, Youtube, както и филми от Plex или хард. Как ще стене връзката с хард диск през USB? Ще разчита ли стика хард диск съдържанието, ако го закача на друго USB на телевизора?
Трябва да закачиш HDD директно на USB-то на Xiaomi 4K Box-a, за да ти чете файловете.
Ако, ще свързваш повече периферия (например мишка) на USB към бокса, имаш нужда от USB хъб.
Защото при Xiaomi Mi TV Box 4K има само един USB порт и липсва LAN порт. (което е необходимост ако ще гледаш ще стриймваш филми през Plex)
Провери, кои са съвместимите за него. Намират се и адаптери USB към LAN , но до колко работят трябва да се провери.
В повечето случаи не му трябва лан, уайфи-то е добро.
Цитат:
tek
Трябва да закачиш
HDD директно на
USB-то на
Xiaomi 4K Box-a, за да ти чете файловете.
Ако, ще свързваш повече периферия (например мишка) на
USB към бокса, имаш нужда от
USB хъб.
Защото при
Xiaomi Mi TV Box 4K има само един
USB порт и липсва
LAN порт. (което е необходимост ако ще гледаш ще стриймваш филми през
Plex)
Провери, кои са съвместимите за него. Намират се и адаптери
USB към
LAN , но до колко работят трябва да се провери.
Благодаря за информацията и насоките. Не мисля да ползвам мишка. Както и колегата спомена, ще се гледа през Wi-fi и LAN отпада.
Гледам спецификацията на стика https://www.mi.com/global/product/xi...stick-4k/specs, не бокс, където пише Micro USB. Реално през него ще поддържа ли HDD?
Цитат:
brotzki
Благодаря за информацията и насоките. Не мисля да ползвам мишка. Както и колегата спомена, ще се гледа през Wi-fi и LAN отпада.
Гледам спецификацията на стика
https://www.mi.com/global/product/xi...stick-4k/specs, не бокс, където пише Micro USB. Реално през него ще поддържа ли HDD?
Насочи се към стандартния Mi Box. Защото MI TV Stick e орязан.
https://www.xiaomiplanets.com/xiaomi...s-mi-tv-box-s/
П.П. Бях хвърлил око на новия им бокс (Mi Box 4 Pro 8K) Но, не се предлага официално в Европа. Само за Китай е.
1 Прикачен файл(ове)
Тествах с такива Y кабели:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39378&stc=1
Вижда външни дискове.
Същo и 100/1000MB USB-LAN адаптери.
Но не мисля, че стикът ще види нещо, което не е директно закачено към него...
Цитат:
Shimbadze
С този преходник вижда флашка 32гб и мишка.
Здравейте. Ползвам 2 броя такъв юсб кабел преходник за флашка е за мишка на два фаер тв стика с юсб хъб и без хъб работят си нормално. Сега пробвам на ксиоми тв стик 4к не вижда нито мишка нито флашка. Ксиомито не е ново. Да не би да има някаква настройка или разрешение. Един път му върнах заводските настройки.
Привет, имам нужда от съвет за избор на нов плейър! До момента използвах Zidoo X9S. Изискванията ми са да чете всички аудио формати вкл. TrueHD 7.1. Да плейва HDR10,HDR 10+ и Dolby Vision! Да има и възможност за инсталиране на EON TV App. Причината за смяната на стария ми плейър е че не подържа HDR10+ и Dolby Vision. Цената е най-важна при избора :) Ако някой има интерес да пише на лично да се разберем за старото плеърче :)
Поздрави!
Стига да не беше EON, бих те посъветвал да погледнеш mini PC (Windows) на Beelink. Така ОС, няма да е ограничаваща.
Хвърлил съм им едно око,за бъдещ плеър.Но не. съм гледал дали "четат" DV.
Лиценза за Долби Вижън е хардуерен. Един вид желязото ако има лиценз и под андроид и под линукс (някой elec примерно libre elec или coreelec) ще работи с долби вижън и другите хдр-и и с трухд и всички хд звуци, но пък няма да имаш еон. Стиковете, примерно амазонския макс, мели всичко, но мисля няма хд звук (не мога да пробеам, понеже нямам такъв ресийвър) и отиваш на amazon firetv cube 3 gen или на nvidia shield ...
ЕОН мога да го прежаля! Nvidia няма ли да излиза нов модел. Питам за да не се прецакам :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ugoos имат няколко плеъра с долби вижън, но са скъпи, пък не са сертифицирани за нетфликс и други стрийминг услуги. Те работят и с coreelec което си е само коди, но пък всичко работи, както трябва. Отделно има новo zidoo което има долби вижън и уж нетфликс, ето от балона ревю
https://www.youtube.com/watch?v=4a4fcnaMXiQ
А НВИДИЯТА ... мнооого хора чакат нова версия, но от бая години няма нищо, не зная какво ще бъде.
едит: Ако искаш потърси адаша armagani от андроидбг да видиш какво продава, имаше интересни боксове.
Между Nvidia и Zidoo z9x pro, кое е по-добър избор? В момента съм със Zidoo X9S и ми харесва библиотеката и вградения плеър!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не им разбирам, аз ползвам само КОДИ, нямам изтеглена библиотека да и се радвам (не ми и трябва), така, че се съобразяваш с каквото на теб ти харесва. Шилда е андроидтв, няма вграден плеър, инсталираш си и ползваш каквото има за андроид.