Re:Помощ при избор на мултимедиен плейър .
При тази схема ще трябва да разчиташ на плеъра за декодиране на звука и ще ползваш аналоговите му изходи /чинчове/. За съжаление всички подобни плеъри не блестят с някакви високи хайфиски постижения, но Dune се водят като една идея по-добре. Поддържат всички нужни формати, включително ape и музикални имидж файлове с cue. Разнообразието от модели е голямо - с един/два твърди диска, с оптично устройство или без.
При Popcorn Hour е малко по-функционално направено слушането на музика - можеш да си правиш ръчно плейлисти и докато върви някоя песен да си избираш последващите в листа. При C-200 модела пък има сравнително удобен дисплей и може да се пускат файловете без да е включен телевизора.
Върху тези модели имам аз наблюдения, нека някой друг да сподели как е при другите.
Вчера в един разговор с мой познат стана въпрос за мултимедийни плеъри и той ме попита следното нещо, за което не се бях замислял и сега започна да ме човърка.
- "Защо вместо да даваш 500-700 лв. за мултимедиен плеър не си вземеш Play Station 3, като даже при него получаваш и повече за почти същите пари!?"
Какво мислите по въпроса? Удачно ли е, става ли "скарата" за медиен плеър?
Извинявам се ако вече има подобна тема.
Директно /поне последния път, в който се интересувах/ PS3 не плейва разпространените формати. Нужни са разни врътки, чието избягване обикновено е целта да се купи мултимедиен плеър.
Аз да ти кажа не намерих много информация за мултимедийните възможности на PS3-ката, а и е разбираемо, все пак хората там наблягат на игрите, но си мисля че все пак има хляб в тая конзола.
Като се замислиш си е един вид недодялан плейър, но от друга страна има оптично устройство и хард диск събрани на едно място, доколкото знам чете avi-та, макар субтитрите да трябва да се вграждат във видео файла за да излизат на екрана, има мрежови възможности (жични и безжични), звука би трябвало да е на ниво, НО все пак това са само откъслечни неща които знам за конзолата и не са от първа ръка.
Някой ако я притежава да сподели, защото моите сбъсаци с PS3 са били единствено в големите магазини.
PS3 е много популярна и има доста фенове , но си остава игрова конзола с разширени възможности ! Аз лично бих дал 200-300 лв. за мултимедиен плеър , а другите пари за ъпгрейд на компа , предполагам всеки има вече някакъв компютър ! Но пак зависи от това какво смяташ да гледаш като съдържание . Аз лично не съм много по игрите , но за тях си имам компютър , но за един хубав 1080р филм/концерт с качествен звук , мултимедийния плеър си е точно на мястото ! Прецени какви са ти приоритетите и избирай !
Сонито е направено да си купуваш Блу рей дискове формата който те си го наложиха не са им приоритет пиратските безплатни формати :))
Няма проблем ПС3 да възпроизвежда всички файлове ,но не и с оригиналния софт /и там има някои начини ,но си има играчка/ -трябва да се хакне ,а там нямам опит -аз ползвам оригиналния фирм.
Най-новия модел на Дивата има вградени два DVB-T тунера, те подобряват ли картината при възпроизвеждане на филми или се използват за друго.
Цитат:
Първоначално публикувано от petttto
Най-новия модел на Дивата има вградени два DVB-T тунера, те подобряват ли картината при възпроизвеждане на филми или се използват за друго.
Тунерите служат само за възпроизвеждане на телевизия (и радио) в случая DVB-T тунера служи за възпроизвеждане и декодиране на ефирна цифрова телевизия (когато я пуснат в България :), сега има тук-там цифрови ефирно излъчване но експериментално-тестово (успяха тук в България да избутат цифровизирането чак към 2015г докато в Европа-та вече си имат). За кабелна цифрова си има DVB-C тунери. 2бр тунери се използват когато се дава възможност за PIP (picture in picture) картина в картина т.е да се гледат едновременно 2 канала било то в два еднакви екрана (цепи се екрана по средата), било то в един основен и един малък (последно време при предаване на Formula 1 по време на рекламите правят нещо подобно -рекламата върви на основен екран а долу в дясно в малко екранче се излъчва кадър от състезанието). Аз имам TV с 2 тунера и понякога гледам на него 2 мача едновременно.
Привет,
Смятам да си закупя следния плейър HD Media Player ASUS O!PLAY MINI FullHD.
Ще бъде свързан с аудио-видео кабел към CRT телевизор.
Интересува ме дали телевизора ще може да възпроизвежда mkv формат?
Колега , целта на тези плеъри е да възпроизвеждат картина с HD качество и е малко неестествено да до вържеш към кинескоп , но явно ситуацията е такава ! Телевизора ти физически няма данни за висока резолюция , но ще се вижда , mkv формата се възпроизвежда от плеъра и трябва да го настроиш правилно към ТВ-то !
В смисъл някакви конкретни настройки ли трябват, тъй като ще бъде използван и към LED TV?
Просто ми е интересно дали старите CRT TV могат да възпроизвеждат mp4,vob,mkv и т.н. когато сигнала се подава от такъв плейър.
Телевизорите възпроизвеждат видео сигнал, подаден им от плеъра. За видео сигнала няма MKV, mp4 и тн.
Като гледаш на кинескопа подаваш PAL сигнал /576i/ и всеки телевизор ще го покаже какъвто и да е файла като разширение, резолюция и тн.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Телевизорите възпроизвеждат видео сигнал, подаден им от плеъра. За видео сигнала няма MKV, mp4 и тн.
Като гледаш на кинескопа подаваш PAL сигнал /576i/ и всеки телевизор ще го покаже какъвто и да е файла като разширение, резолюция и тн.
Много благодаря. Това ме интересуваше. :smiley: