Отговор: Помощ при избор на мултимедиен плейър .
С тези ТВ плеъри съвсем се обърках . За даден модел на едно място пише - HDMI 2.0 ,на друго HDMI 1.4 , на трето HDMI 2.0a . HDCP 2.2 някъде е посочено ,че има ,а на друго място пише ,че няма . Страшна работа .
Ако чипа в случаят Amlogic S912 - в спецификацията му пише , че поддържа -VP9-10 Profile-2 , Dolby Vision, HDR10 and HLG HDR processing , Built-in HDMI 2.0a and HDCP 2.2 - значи ли това ,че всички устройства базирани на Amlogic S912 , имат и поддържат всички негови спецификации . Мерси .
Общо взето е така . Чипа има съответната архитектура и алгоритми за дадена поддръжка , но не всичко работи на прима виста - трябва си софтуер или съответния ъпдейт на фирмуера и съответните лицензи.
Ако си притежател на Андроид телевизор има ли нужда от Андроид TV Box - има Коди , външни плеъри можеш да инсталираш (VLC , MX ) за филмите и субтитрите . В този случай има ли нещо за ,което TV Box-а ще ти е нужен и не може да го ползваш през ТВ-то .
По принцип и в зависимост от нуждите - няма особен смисъл . Но ако искаш по-добър плеър , но външен , тогава - да . И пак зависи кой е плеъра като марка и модел .
Обичам такива сравнения , без да разбирам нищо , гледам само картина . И извода е , че нямат разлика в крайния резултат и са в една ценова категория .
Аз пък виждам как zidoto не се справя с кадрите както трябва(някак си не върви толкова гладко)...но пък на himedia картината е по бледа някак си
Еее, няма вечно щастие . Тези работи са описани из форумите и ревюта за тези плеъри , но с ъпдейт на фирмуера , обикновено се получава подобрение . Но за супер претенциозните ползватели , има и други марки , но там цените са по-нагоре !
Здравейте, трябва ми следното :
Устройство, което да се връзва към телевизор посредством HDMI и да може да възпроизвежда видео файлове във формат Full HD 1080p от флашка или външен хард диск . Важните неща за мен са: Да чете колкото се може повече формати ( mkv, avi, mp4, mp3, HEVC, и каквито още там има не ги знам много ) Да подкарва субтитри на български език, а може и на английски ( да позволява редакция пример- редакция на времето, оголемяване/смаляване на шрифт, местоположение на екрана- високо горе/ниско долу/в средата и т.н.), да няма лаг при възпроизвеждането на видеото. Моля предложете нещо в ценови диапазон 100-190лв.
Всеки един мултимедиен плеър върши всичко, моето си описал. Всъщност точно това са проектирани да правят.
В този бюджет не знам дали ще намериш обаче. Може би нещо употребявано.
Този модел, обаче, не поддържа HEVC.
За този бюджет - Андроид бокс - ще ти свърши работа.
Здравейте, решил съм да си направя подарък;) а именно мултимедиен плеър. Много не разбирам от съответната материя, но ще се опитам да насоча към какво се стремя. Плеъра ще се връзва с hdmi към телевизор, ще се гледат от СД до големи блу рей филми по 50гб, 3D също ще се гледа, без вграден хард диск( имам доста флашки та от тях), за предпочитане, да не кажа почти задължително да има USB 3.0 порт. Да има връзка с интернет чрез wi-fi. Сега, дали да е Андроид нямам представа! На цена до 200-220-230лева. Общо взето за филми ще се ползва, но ако има някакви екстри по които мога да се заплесна, може и те да са полезни. Също и да питам има ли такива плеъри с вграден тунер, за да изпълняват ролята и на сет топ бокс на старички 10+ години телевизори?
Здравейте, искам да попитам за POPCORN HOUR VTEN, какво представлява?има те ли виждане за него?
Здравейте колеги. Имам прожектор с екран и старо домашно кино което за времето си беше ТОП ниво, но свичко остарява.... Проблема ми е че ресийвърът няна ХДМИ входове и немога да подкарам многокамалния звук от компютъра към киното. Имам също и външен хард диск 2 ТБ на който тегля филми ит торентите. Стигнах до заключението да си купя ТВ бокс или мултимедиен плеър, ако не е едно и също (не съм вешт в темата) като че ще е по евтино от колкото да сменям ресийвъра. Та ако ми препоръчате нещо добро без излишно напъване от към безмислени параметри интересни само за хора с професионално отношение. Насочил съм се към това: Zidoo X9S TV Box. Без да се подценявам, но, ако може някой да изброи по-основните неща които ще мога да правя с този бокс. Благодаря ви предварително