Re:DIVA FULLHD Multimedia player
   Цитат:

Първоначално публикувано от juliusceaser  
 Щом в ПлейОн! има настройки на видео картината,защо тук да няма настройки на звука?

Така е правилно. Настройки за звука има в телевизора/усилвателя към който закачаш устройството. Има си volume control което е предостатъчно в случая (да не кажа че и без него може). 
Има един принцип че нещата не трябва да се правят по-сложни отколкото е необходимо. Колкото по-малко процесинг се прави на сигнала, толкова по-малко изкривявания ще се въведат допълнително в него. Няма нужда да се дублира тон контрола на крайния усилвател и в източника на сигнала.
  dsp е напълно прав. Ползвай вградения EQ на телевизор/усилвател.

Аз обаче имам друг въпрос. DIVAта може ли да изкара 5.1 звук или е само стерео?
  Може , но само през ресивър !
  с HDMI ли се включва към ресийвъра?
  Ако има -да / ресивъра де / , иначе с оптика или коаксиал !
  Почти ме убедихте,обаче телевизора Сони (въпреки че като го купих миналата година,беше доста по-скъп от другите),няма EQ.Заплюл съм си три доста скъпи ресийвъра на Сони ,те също нямат EQ.На единия пише само че имало за BASS и TREBLE.Не знам другите марки,но Сони явно не правят EQ.Затова ми беше и предложението.
   Цитат:

Първоначално публикувано от vikev  

Аз обаче имам друг въпрос. DIVAта може ли да изкара 5.1 звук или е само стерео?

Цитат:

Първоначално публикувано от civica  

Може , но само през ресивър !

А през домашно кино ако се ползва оптика или коаксиал ?
  Колега , каква е разликата ? Дом.кино е ресивър с двд или блу-рей плеър ! Естествено , че става !
  ел  Цитат:

Първоначално публикувано от reloopz  

А през домашно кино ако се ползва оптика или коаксиал ?

Аз съм с кабел с чинчове мисля тия дни да взема оптичен да видя дали ще има разлика в звука :) 
  здравеите,имам такъв въпрос.. забелязах че през битторента на Дивата се сваля много по бавно отколкото през битторента на лаптопа със зададена дестинациа на сваляне > hdd1 твърдиа диск на Дивата.защо е така?а и сащо какав е този сървър VENUS който ми се появи и който се дублира като съдърйание със hdd1 на дивата?
  Здравейте и от мен
Четох четох доста попрочетох и май ще влизам в клуба. Отначало смятах да взема направо АC Ryan http://www.scan.co.uk/Products/AC-Ry...Network-Player гледайки и цената, ама в името на българското :) и че не ми се забърква в доставки и чакане Дивата изглежда съвсем читава алтернатива (надявам се не греша). Пък и да не забравяме за чудесната подкрепа тук
Всъщност вапроса ми е дали е испълнен хардуерно като AC Ryan или разликата е голяма.
Идеята е да я вържа за projector Optoma HD65(720p). WiFi ми е Linksys WRT120N
По този начин от тавана ми ще слиза само кабел за audio.Защото сега с лаптопа с този дебел HDMI кабел и с разположението на мебелировката нещата хич не биват :yikes
Така че чакам само няколко окуражителни слова и поехали :Drinks: 

Еднакви машинки са, няма да съжаляваш ако си вземеш Дива.
   Цитат:

Първоначално публикувано от mjechev  
 здравеите,имам такъв въпрос.. забелязах че през битторента на Дивата се сваля много по бавно отколкото през битторента на лаптопа със зададена дестинациа на сваляне > hdd1 твърдиа диск на Дивата.защо е така?а и сащо какав е този сървър VENUS който ми се появи и който се дублира като съдърйание със hdd1 на дивата?

Според мен по-бавната скорост на теглене е поради по-слабия процесор на Дивата. При положение, че си закачил харда с кабел към лаптопа натоварването е съответно на процесора на лаптопа. 
   Цитат:

Първоначално публикувано от mjechev  

Какви са скоростите в двата случая?
  При мен Дивата сваля докъм 800KB, толкова е и на лаптопа ми.