Re:Media Player Hyundai Light HMB-L110
И моят трансформатор пищеше при изключен плеар, затова го върнах и ми дадоха нов адаптор! и вече година и половина безгрижно и доволно ползване на този много добър плеар.
Видях същият на външен вид плеар с Андроид 2.2 в технополис, някой знае ли нещо по въпроса?
Последен ъпдейт: C757LP_1P00E_111006a_111HD
date : 09-08-11
http://www.hyundaimbox.co.kr/
We have released FW 757 version for M-Box Light L110.
Please refer to the following Release Note.
1. Fixed no sounds on PCM of MOV file
2. Fixed no file info of FLAC file
3. Fixed Correct Youtube playback error
Благодарско bandev :) Изпробвах го вече новия фирм и си бачка екстра ,че дори разчете и едни забутани APE-та,които преди Хюндая изписваше като invalid music file :)май други разлики не открих с предишния фирм
Благодарение на този фърм почнах да си използвам Youtube функцията. Повечето клипчета са с по-добро качество от телевизиите, които приемам...
Здравейте, някой опитвал ли се е да подкара IPTV стриимове на таз джаджа ? Във вид примерно http://xx.xx.xx.xx:port
Предполагам, че ако си напишеш RSS с адресите, и го запишеш на фашка и път от RSS четеца ше стане. Поне с Дивата става :)
Някой успява ли да стриймва големи файлове през 100мегабитова мрежа с кабели? Като си достъпвам харддиска, който е закачен към медиа плейъра и копирам файлове, получавам около 6,5 мегабайта/сек скорост в посока към компютъра, обаче като копирам в обратната посока, от компютъра към плейъра, изкарвам само около 1,2 мегабайта/сек. 6,5МБ/сек е горе-долу над 50мегабита/сек, което би ме устройвало, обаче такава скорост имам само в едната посока - тоест КЪМ компютъра. Като си браузвам файловете по компютъра през интерфейса на плейъра, плейъра ми показва скорост в мрежата от порядъка на 25-30мегабита/сек.
Тествах си мрежата като измъкнах кабела от плейъра и го забучих в лаптопа, и скоростите, които постигам и в двете посоки (лаптоп->компютър, компютър->лаптоп) и в двата случая са около 12мегабайта/сек, което е горе-долу колкото си може 100 мегабитовата мрежа. Тоест явно инфраструктурата ми е читава.
С последния фърмуер съм.
Какъв протокол за прехвърляне на файловете ползваш когато отчиташ тези скорости, SAMBA ли? Не знам дали този плейър поддържа NFS, ако да - то по-добре инсталирай на компа един NFS сървър и гледай през него. Аз лично си играх с един WD TV HD Gen.2 (е, вярно той е със Sigma чип на 500 MHz, а твоя е Realtek на 400 MHz, но все пак) с алтернативен фирмуеър, и през някакъв си USB-Lan адаптер (понеже плейъра няма Lan) и NFS протокол нямам никакви проблеми с 90 mbps тестов файл. Успех.
Тук ме хващаш по бели гащи, идея си нямам какъв протокол.
Конфигурацията е следната:
Компютър (Уин7), шернати папки <-> Рутер <-> Плейър, никакви сървъри не ползвам за тази цел.
В менюто на плейъра просто влизам в меню NET и виждам групата, съответно компютъра, съответно шернатите папки.
А през компютъра виждам плейъра като устройство в групата.
Явно ще трябва да прочета аджеба що е то NFS, Samba и прочие.
Преди да се загробя в това начинание, обаче, много ми се иска някой ползвател на Mbox L110 или Ellion Labo да каже, че реално постига по-високи скорости, да знам дали въобще да се занимавам.
Да, явно си ползваш вградената в Windows SAMBA, тя е универсална и вездесъща, но е и малко тегавка. NFS е приоритет на Linux базираните устройства, изключително лек е и е много удобен за стрийм. Действително по твоя начин няма как да постигнеш по-добри резултати освен с по-мощен чип (нещо от сорта на Sigma 8642). Затова предложих, ако плейъра поддържа NFS (евентуално дори и чрез алтернативен фирм) да си инсталираш на компютъра NFS сървър (би трябвало да има такива свободни) и да си гледаш филмите през него. Само че, в този случай плейъра ще намира споделените файлове по малко по-различен начин.
Последен въпрос (засега :) ) - защо в едната посока скоростта е една, а в другата посока друга? При положение, че нищо не променям по конфигурацията. Това е което най-много ме човърка.
Мисля, че все още не съм офтопик, говоря конкретно за двупосочната комуникация между компютър и Mbox L110.
Нямам точно обяснение, но предполагам, че отново е нещо свързано с натоварването на процесорчето и това, че в единия случай плейъра само чете от диска, а в другия - пише по него. Не го мисли, и при мен е точно така, когато преточвам файлове от и към Pоpcorn A-110, нежели, че ползвам друг, по-бърз от Samba протокол - FTP. Омота ли си съвсем вече, а? Впрочем за прехвърляне на файлове FTP е по-добър. Както и да е, явно при теб всичко си е в рамките на нормалното, просто толкова си може.
А, виж това, може да ти е от полза: https://www.youtube.com/watch?v=9ZwA5H1tLmw#
Да, благодаря много полезно видео. За съжаление плейъра няма поддръжка на NFS. (почнах леко да се светкам за какво иде реч)
Колеги, този формат моят Хюндай не чете:
Video
ID : 2
Format : WMV2
Codec ID : WMV2
Codec ID/Info : Windows Media Video 8
Description of the codec : wmv2
Duration : 8mn 48s
Bit rate : 5 000 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels