-
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Media Player Dune - HD Smart, HD Max, HDI Dune Pro
Здравейте , имам Dune Base 3D и имам следния проблем , преди да кажа за проблема да разкажа каква е ситуацията в къщи . Изградил съм гигабитова мрежа (рутер Linksys 4500) с кабел съм вързал компа и един кабел отива към хола и влиза в един гигабитов суич TP link , от суича един кабел в TV един за ресивъра и един за Dune . От рутера съм задал приоритет на връзка за Dune. Дюнчето работи перфектно , но на някой филми с големина между 20 и 40 гб. на места започва да ми насича зверски (примерно към средата или към края на филма) , спирам филма изчаквам 5сек. и пак го пускам на същото място и проблем няма . Забелязал съм , че като започне това насичане се събира някакъв буфер , най долу от приложената снимка . Дайте някакви идей.
- - - - - - - - - -
И още един въпрос има една опция "Бърз достъп до SAMBA" при мен е изключена , като реша да е включа ми дава "Внимание ако не знаете какво правите , не пипайте " или нещо такова и досега не съм е включвал , за какво се ползва?
-
Никои ли няма идея за какво става въпрос ?
-
Предполагам, че точно затова ти сече! Тази опция е някакъв "Dune Network Playback Accelerator", позволяващ по- високи скорости при Samba. На моя Dune B1 е включен откакто го имам и плейва без проблем тестови файлове над 80 mbits.
"Dune Network Playback Accelerator: special optimizations ensuring best-in-class network playback performance for the Sigma Designs 864x platform and enabling smooth playback of any supported kind of media content via any network protocol (including NFS and SMB) even in 100 Mbit/s Ethernet networks."
-
От къде се включва , че в менюто не виждам .
-
Настройки-> Разни-> Системни-> Бърз достъп до SMB
-
Включих го кажете някой тежък филм да тествам
-
Да, тази опция трябва да ти е включена за да вървят по-тежки файлове по мрежата.
При мен дори с по-стария Dune Base със 100mbps карта върви всичко.
Пробвай с който и да е пълен BD или REMUX. Само да не е анимация, че те са по-лесни в повечето случаи.
-
И при мен има такъв проблем със засичането, но го прави много, много рядко и своеволно (Dune HD102tv). Интересното е че се случва и на филми с много по-нисък максимален битрейт около 8 - 10Mbps, а на такива със значително по висок не ми е създавал ядове. Аз също не съм включил бързия достъп до SAMBA защото до сега нямаше никакъв проблем, е все пак едва от две седмици го ползвам животинчето и за сега само това като проблем засичам.
-
Здравейте, имам медиа плеър дюн 303д. Всичко е ок, но имам два проблема, не мога да направя мрежа от компа към дюна. От дюна на компа всичко е ок, но обратно не става. Значи на компа съм с уин 7 и примерно папката ми с филми се казва ники, шервам я . След това на дюна си отивам правя си фолдър с името ники, вкарвам си айпито на компа, слагам смв после изписвам папката ники както е във компа и ок но ми дава няма мрежов достъп. Пробвах с другата система, но пак не става. Как да го направя и другият ми въпрос е как да запаметя фаворити на интернет браузера. С последният фърм съм.
Благодаря предварително.
-
User/Password задал ли си в компютъра и пишеш ли същите в плеъра?
През Network Browser не виждаш ли папката?
Опитай вместо IP адреса да напишеш името на компютъра си в мрежата.
-
Благодаря за отговорът,на компа съм шернал папката с десен бутон шер, нямам парола . в смисъл на компа имам но папката не,нетуорк браузъра ми вижда компа изписва го с икона името, но като попълня фолдър опциите няма свързване. тоест дюна вижда компа но не папката. иначе обратното няма проблем, уай фи имам, нет имам през дюна, само това. нещо не правя както трябва.
-
Паролата е тази от компютъра
-
Да, стана, сложих вместо айпито името на компа и паролите и стана, супер. Благодаря много! Живи и здрави!
-
Колеги, имате ли идея как да накарам Дюна да "вижда" джубокса направен с YAMJ?
-
Сигурно ли е, че изобщо това работи с Dune?