Работи. Виж в Yadis - MPC Club Community Board дали има нещо по твоя въпрос.
Преглед за печат
Работи. Виж в Yadis - MPC Club Community Board дали има нещо по твоя въпрос.
Определено не работи. Ползвам YAMJ от 2011г. на Дива и всички файлове са направени с него. Скоро си купих Дюн и искам да използвам същата програма, но Дюн изобщо не "забелязва" индексите от YAMJ. Дори и като Thumbnails не показва съдържанието на диска. Програмите с които работи Дюн са (поне за мен) много ангажиращи от към време пред компютъра и не се справят автоматично както YAMJ. Проблема възниква от факта, че използвам два плеъра като единия е с хард (MED1000X3D) и работи с YAMJ, а другия (Дюн) чете от харда по домашната мрежа и като не се виждат обложките е много неудобно. Въпроса който стои е как да "преведа" наличната информация така че и Дюн да я опознава коректно и съответно да я възпроизвежда по подобен на MED начин?
Доста време загубих, но не намерих нищо. При Братушките намерих Dune Flash Interface, но и там нещата се свеждат до направата на друг вид джубокс и то при това полуавтоматично. Каталога който прави YAMJ сам ( автоматично ), тази програма едно че не може и друго че не открива уж в IMDB файловете които сканира. Ако намери нещо се почва едно ръчно донапасване..... ум да ви зайде: картинка за обложката, за фона, снимки от филма, рейтинг, снимки на актьорите, резюме и т.н. Всичко това се прави на ръка - пита - потвърждаваш - чакаш - записваш..... Долу горе така работи. Други идеи?
Днес пристигна новия ми плеър дюн 3д .Имам един проблем-не иска да подкара субтитрите в 3д формат.Подкарва си ги в 2д.Всичко това с исо файл.Пробвах различни фърмуери и не става.Всичко друго върви без проблем.Телевизора веднага разпознава 3д сигнала.
Моля за помощ-може би настройки в самия плеър.
Имам един въпрос към притежателите към Dune HD Base 3D - В настройките на аудиото има ли опция да се изключи аудио потока през HDMI ? (Settings -> Audio -> HDMI Audio - Enabled/Disabled) ? Предварително благодаря.
Ами YAMJ няма да ти проработи на Дюн. Zapitti или Yadis са добрите джукбоксове. Аз ползвам Yadis и за мен е перфектен.[/QUOTE]
Не съм очаквал YAMJ да работи на DUNE. Просто yaDIS не намира 85% от файловете и не е автоматичен, докато с YAMJ нямам такъв проблем. yaDIS търси само в TMDb и не мога да го променя примерно да е IMDB ... С версия 2.3 съм в момента. Не знам с 1.5 ако започна и след това да мина на 2.3 дали ще има положителен резултат?!?! Пробвах и с Dune Flash Interface и там не останах очарован. Сега конвертирам работата на YAMJ и се опитвам да я съвместя с Dune Flash Interface, но за сега е само като проект. Идеята ми е и двата плеъра - Mede8er и Dune да "виждат" т.нар. Джубокс всеки по своите си възможности, като файловете са записани на един общ хард.
Първите ми впечатления от дюн 3д при блурей исо файлове не са много добри.Субтитрите си остават проблем-не са в 3д формат че на всичко отгоре не ги показва коректно.При mkv няма подобен проблем,но подобни файлове си подкарвах и с дюн дуо....Ще се чака нов фърмуер.Дано скоро оправят нещата ,ако изобщо ги оправят.Ще помоля колеги със същия плеър за отзиви специално за исо файлове.
Здравейте, да попитам още нещо - има ли разлика в обема от аудио-видео кодеци/формати между Dune HD Base 3D и Dune HD TV-303D. От сайта им не можах да се ориентирам.
-------------------------------
ПП. Май успях да си отговоря сам, разликата е че в Dune Base 3D има допълнително:
1.) Audio codecs: EAC3 (Dolby Digital Plus), Dolby True HD, DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio
2.) HD audio support: pass-through (up to 7.1 channels) and decoding (up to 7.1 channels) of Dolby TrueHD and DTS HD MA audiotracks (Blu-ray, TS, MKV), pass-through (up to 7.1 channels) of multichannel LPCM audiotracks (Blu-ray, TS, MKV), decoding (up to 7.1 channels) of FLAC audiotracks (MKV, external)
Понеже съм скаран с тази материя, искам да попитам това чести кодеци ли са и струва ли си поради това да предпочета Base 3D пред 303D ?
========================
ППП. Въпросът вече не е меродавен, може да не ми отговаряте. :)
Привет колеги ! Някой използва ли ZAPPITI за оформяне на джубокс? Имам няколко въпроса относно сканирането и крайния резултат: намира обложките на филмите, но като отвориш обложката филма се казва JAWS или Into The Wild и всичко се отнася само и единствено за този филм Into The Wild или JAWS. Опитвам се да заредя верния филм, виждам го в полето за избор, маркирам го и екрана само мигва а всичко си остава както е. Уж зарежда от IMDB, но не се променя нищо. Пробвах какво се случва на плеъра - който и филм да си избера все пуска един и същи - Bee Movie. По горе посочените филми ги нямам записани никъде.... Сменях различни версии на програмата, но няма промяна.
Здравейте, трябва ми малко помощ - преди няколко дни купих Dune HD Base 3D, като очаквах да нямам проблем с отварянето на различните видео файлове, обаче iso файловете изобщо не ги вижда, а по-голими (над 35-40 GB) tts, mkv не може да ги плейне. Търсих по настройките, но не можах да открия нищо, което да помогне. Някой има ли идея какъв е проблема?
Фирмуера пипал ли си го ?