Здравейте колеги и Честита Коледа на всички !
Изправен съм пред следната дилема : Имам мултимедиен плеър Zinwell , който може да подава цифров сигнал през SPDIF изход към външно устройство.
Вариантите са :
1. през HDMI - HDMI LPCM 2CH или HDMI RAW ili
2. SPDIF- SPDIF LPCM 2CH и SPDIF RAW
Искам да си взема домашна система за кино 5.1 , като знам че на пазара има доста модели на SONY, Philips, Panasonic, които имат необходимия Коаксиален или Оптичен вход, през който да подам сигнал от мултимедийния плеър. Но при преглед на техническите характеристики на Sony например забелязах, че техните системи приемат през тези цифрови входове само сигнал със семплиране до 48000 Hz, не и повече. За другите марки не намерих подобна информация.
Та въпроса ми е дали някой знае по принцип с какво семплиране изкарват сигнала мултимедийните плеъри през SPDIF изхода- дали е повече от 48000Hz и съответно пробвал ли е някой от вас тази комбинация от мултимедиен плеър и системка 5.1 за домашно кино през цифров вход и има ли някакви проблеми? Ще съм благодарен някой да сподели от собствен опит наблюденията си, както и конкретни модели 5.1 домашни кина, които работят безпроблемно по тази схема....
По принцип знам, че с външен ресивър няма да имам ограничения, но все пак гоня бюджет....
Благодаря на отзовалите се предварително