Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
Имаш някъде загуба на клъстери.. един чекдиск ще ги оправи изтриваш всичко изтеглено.. Обикновено в папка BT и пускаш наново. При мен имаше подобен проблем и така се оправих. Няма значение колко е пълен диска.. вероятно си ребутнал с работещ Торент клиент.
Без да пипаш торентите, можеш да пробваш и с фирм 4318.
Някой пробвал ли е фирмовете за Patriot Box Office /PBO/ да ли стават за Дивата?
Не стават поради две причини: дистанционното е друго и размера на фирмуера е за 256Mb флаш памет /Дивата е със 128Mb/
Здравейте, в момента съм с ACR 7.0.6 r.2901. Някой може ли да ми каже, ако ъпдейтна bootloader-a за да пробвам новите firmware-и, ще мога ли в последствие да се върна отново на 2901?
Цитат:
Първоначално публикувано от psybg
@ litoff
Вържи Дивата с PC директно и пусни един Checkdisk
Това може да се направи и в конзола, без да се връзва ПЦ-то към Дивата:
1. telnet "Diva_IP_Address"
2. login: root (без парола)
3. Проверка кой ни е партишъна с данните:
mount
нас ни интересува този ред:
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 on /tmp/hdd/volumes/HDD1 type ufsd (rw,nodiratime,nls=utf8,uid=0,gid=0,fmask=0,dmask=0,sparse,force)
4. Демонтиране на дяла с данните
umount /tmp/hdd/volumes/HDD1
5. Самата проверка на файловата система:
ntfsfix /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1
6. Рестартиране на Дивата:
reboot
При мен след спряло смъкване на торент, чекдиск по този начин и рестарт на плейъра, торентите тръгнаха отново, без да ги изтривам и добавям наново.
Ето линк за теглене на Mede8er V4 final: http://www.megaupload.com/?d=8MQTONHP :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от amonev
Това вече кракнатия вариант (който става за Дивата) на наистина финалната Mede8er V4 ли е?
Да, само че забелязах проблем. Не намира автоматично Wi-fi мрежите, трябва да зададете NULL или ръчно да го настройте.
Вероятно е проблем при хакването, едва ли ще пуснат така фирмуера. В менюто версията дава че е от 25.01.2011г. - което ще рече, че е последната.
100 МВ :shocked:
Но да изчакаме поправена версия, това с WiFi не е хубаво .
Трябва ли да ъпдейтвам бутлоадера за да сложа Mede8er v.4 ?? С последния на Дивата съм.
Ако презаредя бутлоадера на Дивата на ново дали ще изчисти всичко в системата?
Подължава да ми изключва торента. Дава BT is not running. Отивам в систем и там е включен. включвам го пак и тръгва за няколко минути и пак се изключва?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1296212891[/time]_________________________________________________
Най-интересното е, че от няколко дена и във форума на AC Ryan пишат за същия проблем. Да не е някой вирус? Бях му освободил порта за торента и уеба от рутера за да си качвам от офиса торенти и те да се свалят през деня.
Здравейте, имам следния проблем. Ъпгрейднах си ДИВА-та с последния официален bootloader и firmware от сайта на Дейзи. От тогава не мога да виждам плейъра през компютъра и не мога да разбера защо. Обратното става, от Дива-та мога да ровя из харддиска на компютъра и да възпроизвеждам каквото искам. Онлайн радиата работят, прогнозата на времето, въобще всичко останало си е наред. С Windows 7 съм, като Дивата и РС-то са свързани с кабел през рутер. Изпълнил съм инструкциите за настройки на мрежата от заглавната страница. Преди ъпдейта нямах такъв проблем и нищо друго не съм променял.