Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
МОД: Благодаря за отговора но нищо не става нито на единият порт нито на другият и се извинявам имах предвид че не го виждам през мрежата под лин 7 32 бита а иначе в инфо. сайта се вижда и в менюто на дивата също се вижда ако някой може да помогне.
МОД: И на теб да кажа - включена ли е NAS опцията в сетъпа на мрежата ?
Hell на първа страница линковете не работят.
Мерси
МОД: В края на първи пост има картинка с това кое как се прави.
скапа се вентилатора, започна да бръмчи и след малко се предаде.
Откъде да си купя нов и изобщо върши ли тоя вентилатор голяма работа, смисъл аз не съм инсталирал диск вътре и няма какво толкова да охлажда, някой да го е пускал без вентилатор да сподели, че ме е страх да не прегрее нещо?
Цитат:
Първоначално публикувано от JPM
Откъде да си купя нов и изобщо върши ли тоя вентилатор голяма работа, смисъл аз не съм инсталирал диск вътре и няма какво толкова да охлажда, някой да го е пускал без вентилатор да сподели, че ме е страх да не прегрее нещо?
Вентилатора основно охлажда температурата в плеъра повишена от хард диска а ти щом нямаш не е толкова страшно - щом си без диск плеъра ти прилича на PlayON!HD mini който е със същия чип няма вътрешен диск и е без вентилатор. Съветвам те обаче да отстраниш вентилатора напълно за да са свободни отворите напълно (мини-то има допълнителни отвори отзад и отдолу) и да повдигнеш плеъра на по-виски крачета (има и такива гумени самозалепващи се) за да се освободят отворите отдолу които са доста малки. И избягвай да го слагаш върху усилвател (ресивер) че те греят и допълнително го топлят. А иначе ако минеш с вентилаторчето през което и да е магазинче за компютърни чаркове все ще ти предложат нещо което да става.
Моя вентилатор, след като започна да трака, го смених с Titan TFD-4010M12Z - http://www.ulmart.ru/goods/233131/?head=1 . Но въпросният вентилатор е с 3 кабела а на дивата е с два и съответно конекторите не съвпадат. Просто отрязах конектора на дивата и го сложих на титана :wink: Жълтата жичка на титана не се ползва и може да се изолира. Малко и отворите за болтовете са по-малки но като цяло си се закрепя стабилно и няма проблем.
Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост
Здравейте! От два дни съм собственик на Diva HD Explorer, но въпреки ръководството не мога да го накарам да сваля файлове от торентите. Има вграден HDD. Има връзка с рутера. Отварям торент файла и в момента когато задам Download, се отваря само една бяла страница. ВТ на плеъра е включен. Моля помогнете!
МОД: Вътрешния хард фарматиран ли е от плеъра ? Пробва ли с Трансмишъна ?
Здравейте! Интересува ме, плеъра подкарва ли блу реи от папка, и ще вървят ли нормално по лан мрежа?
МОД: И на двата ти въпроса отговорът е да ! Blu-ray менюто обаче е с минимални опции (BD Lite).
Имам известни драми с моята Дива. Имах една дива, която изгоря както си гледах филм. От дейзи ми я смениха защото беше гаранционна и тотално изгоряла.Новата дива дойде с 1026 буут лоадер, сложих фърм на AC Rayon и всичко работеше до преди седмица когато при гледане на HD филм спря да превърта с повече от 2 скорост и по-важното филма замръзва и трябва рестарт. Сега съм с PlayOn X firmware Optware friendly r4824 фърм пак не превърта и пак забива. Вентилатора си работи и духа хладно, намирисва ми на проблем с HDD-то. Харда е 320Gb не е грийн - марката не я помня -Seageate или Western D.
Ако някой има подобни драми и ги е решил да помага. Странно ми защо не превърта с повече от 2х....
P.S. - това с превъртането го прави само на *.mkv-та, *.wmv файл си го превърта безгрижно.
Цитат:
Първоначално публикувано от JPM
Ако е 40 мм ето http://www.dekada.com/catalog/fans-40mm-c-22_66.html
коректировал стабилност торент http://uploadingit.com/file/j1qrtuwp...OD+5405+v3.rar
МОД: Здравей, но сайта не отговаря (надявам се да е временно). Давам алтернативен линк.
Първо, страхотно е, че вградения youtube в най-новия фърм работи от раз... но търсачката му си е болка. Вади по 20-тина резултата на търсене и то не по същество. Например ако в сайта на youtube напиша mr bean full едно от първите неща, които излизат е това:https://www.youtube.com/watch?v=YEjMK9DB4no . От плеъра обаче дори да изпиша заглавието буква по буква Mr Bean: Full Episode не го намира. Има и други примери. Пропускам ли аз някакви настройки на филтри и т.н. или това е положението?
Вътрешния хард е фарматиран от плеъра.Направих пробен запис от цифровата ефирна телевизия - получи се.
Оставям включени ВТ и Трансмишъна ,отивам на Web Browser, чрез Google намирам торент сайт- например Axel bg,отварям филм ,цъкам на Download и излиза бяла страница с надпис-FRAME LOAD INTERRUPTED BY POLICY CHANGE, което не знам какво означева!!! Предполагам че не правя нещо както трябва и моля да ми обясните къде греша.
МОД: Прочети упътването на плеъра. Неправилно добавяш торент файловете. Ползвай Трансмишън с ограничение до 1,5 Mb за теглене. В 1-ви пост има и линк към програмка за управление на Трансмишъна под Windows - Transmission Remote GUI
С всички фирмове въпросните рипове вървят но субтитрите успях да подкарам само с MedeOn Full Shizzl Mod3 package - 04.05.2011
Цитат:
Първоначално публикувано от flashstrong
Нещо не работи. Има ли друг линк за фърма?
Има нов фърмуер от ACRyan - v7.4.x.r7317 :bravo Нека тестването да започне ... сега :smiley: