Пробвай да намалиш скоростта на доунлоад. Ако си на 50mb или повече ще имаш проблем на пълна скорост.Цитат:
Първоначално публикувано от galin79
Преглед за печат
Пробвай да намалиш скоростта на доунлоад. Ако си на 50mb или повече ще имаш проблем на пълна скорост.Цитат:
Първоначално публикувано от galin79
И аз имах тахъв проблем - след всяко рестартирене трябваше да изключвам и включвам NAS-а и FTP-то за да работят. Решението е просто: Включих антена и настроих DTV. При първия фърм имаше опция за сверяване на часовника, при по-новите я няма, часът и датата се синхронизират през DTV. Предполагам, че грешната дата не позволява на самбата да тръгне сама. Не знам какво ще правят хората в райони където няма цифрова телевизия.
За тези които тотално не се е отказали да теглят торенти с плеърчето - има смисъл. Когато му се намалят броя на конекциите (до 10-тина) и скоростите на сваляне (до 1Мбс) от настройките - Transmission се държи много по-стабилно от оригиналния BT клиент (особено ако не се прави нищо с плеъра докато сваля торент). Така че ако преди да тръгнете на някъде оставите плеърчето бавно-славно да си тегли с Transmission (плеъра има много по-ниска консумация от компютър) когато се приберете може и да имате вече изтеглено торентче готово за гледане. Е аз съм от отказалите се но пък на другите не пречи да опитат и Transmission.Цитат:
Първоначално публикувано от ivoant
Един въпрос към всички колеги : Преди да инсталирам v7.4.4.r7317 когато изключа плеъра от дистанционното след няколко секунди ясно се чуваше щракване от него и всички шумове (вентилатор хард ) спират. Сега пак спират но го няма това щракване (като на реле) и непрекъснато имам проблеми с връзките - Samba , FTP и други ядове. Проблемите се решават за кратко ако дръпна кабела. Вчера инсталирах по стар фирм - 4824 и въпросното щракване се завърна. При вас така ли е? Някой обръщал ли е внимание на подобно поведение на плеъра? Възможно ли е да се получава някаква несъвместимост между хардуер и софтуер в този случай?
Е те станаха повече въпросите .... :)
МОД: Щракване може да има само от изключването на хард диска - това е паркирането на главите. Релета в плеъра няма.
И това щракване се забелязва повече при 2,5" HDD-та. Проблема със самбата го има във всички SDK4 фирмуери (мисля, че по-нагоре вече беше споменато) ACRyan и Realtek си прехвърлят топката при кого е проблема и в крайна сметка още не са решили проблема, а със FTP при мене проблеми няма, но не съм и чувал някой да има :?
За платформата SDK4 ясно . Извинявам се .Вярно че е писано по-горе. :wink: Що се отнася до FTP не че не се изгражда връзка, а по скоро заради забиването на плеъра (тотално) всичко спира и трябва да прибегна до кабелчето. Диска е Hitachi , но дали е 2,5" не мога да кажа в момента. Възможно е различните SDK по различен начин да го управляват (паркират). Другото е диода на челния панел - включвам плеъра,вече почвам да сърфирам из някое меню а той още свети червено и след неопределено време светва синьо (всеки път периода е различен). Ако остане така за около 2 мин. плеъра се рестартира сам. Някакви предложения имате ли ? Напомням че описаното касае r7317.
Хм, кой метод за флаш си използвал и от кой фирм си ъпгрейднал към r7317? Такива проблеми с диода не трябва да имаш, още щом изгасне началната картинка на PlayonHD и диода трябва да светне в синьо, това ме навежда на мисълта, че може да има остатъци от стари фирмове!
За харда няма начин на управление чрез софтуера на плеъра, всичко си е в механиката на HDD-то :)
Така както е описано по назад в темата- с преминаването от един към друг фирм и накрая за r7317 от litoff с изключен (изваден) диск. За остатъците от стари фирмове бях писал по назад мнение,че и аз се съмнявам в същото,но след преинсталация няма промяна.Цитат:
Първоначално публикувано от ivoant
Във форума на AcRyan са пуснали линк за рековери процедура
http://www.acryan.com/forums/viewtop...8238&start=120
Благодаря колега litoff за посочения линк. Не уточняват дали след направения рековъри може да се инсталира r7317 , но най вероятно имат точно това в предвид. Ще пробвам тези дни че в момента се налага малко да отсъствам. :cool: :cool:
Разбира се, че може! За пример са дали по-стара версия, тъй като тогава не е имало 7317 когато са правили ръководството :) r5440 и r7317 са SDK4, така че логично е да стават :)Цитат:
Първоначално публикувано от frizera
Здравейте,знае ли някой какво представлява процесора Realtek1073DD C+,сравнен с 1073DD и 1073DD+
МОД:
It was revealed in February 2010 that neither the 1073DA, 1073DD, or the 1283 can passthrough (bitstream) Dolby TrueHD or DTS-HD MA. In response to this in early 2010 Realtek started shipping enhanced + versions of it's chips. The 1073DD+ and 1283+ can both passthrough DTS-HD MA and Dolby TrueHD. Some players use a chip that is marked 1073C, 1073C+, or 1283C+. As far as we know these chips are exactly the same as the DD+
1073DD C+ = 1073DD+ -> passthrough DTS-HD MA and Dolby TrueHD
Почти същото е написано и в 1-ви пост в описанието на плеъра
привет
нещо не можах да намеря писано по въпроса, затова си позволявам да попитам : при плейване на филм по DLNA към ТВ, дали се енкодват субтитрите ?
т.е. в една папка имам .avi и .srt файлове и като пусна от ТВ да плейва от DIVA-та, дали излизат и субтитрите на ТВто :)
благодаря
боби
В Бургас за сега няма цифрова телевизия :sad:
МОД: В окръжните градове би трябвало да има тестово излъчване. Повече подробности в тази тема.
Въпросът ми е дледния:
Как да накарам новата ми Diva-та да вижда отдалечените samba и nfs папки, схемта е следната?
Diva (ip 192.168.2.138/24 gw 192.168.2.1) --> GW (router eth0:192.168.2.1 eth1:195.54.44.5) --> Samba & NFS server (ip 195.54.44.4)