Избор на 3D мултимедиен плеър
Купих си 3Д ТВ и сега искам да купя 3Д мултимедиен плеър.
Четох,че и с обикновен,тоез не 3Д плеър може да се гледат 3Д филми...
Та незная каква е разликата м/у обикновен и мултимедиен плеър които
подържа 3Д изображения.
Та ако може да ми обясните каква е разликата и какъв мултимедиен
плеър да си купя.
Ще ви бъда благодарен ако споделите към какво да се насоча.
Отговор: Избор на 3D мултимедиен плеър
Здравей и Добре дошъл във форума !
Всички популярни модели чипсети и плеъри от 2010 г. насам поддържат FullHD 3D Half SBS/TAB и анаглифното 3Д, което се гледа с цветните очила. Ако говорим обаче за реално Blu-ray 3D възпроизвеждане, то тогава изборът се свежда до няколко модела чипсети - Realtek RTD1186DD-3D, новите Sigma 3D (8910/11) и няколко за таблети. Много е важно какъв е бюджетът ти, защото той ще определи това което ще купиш. Във форума има теми за всички популярни платформи и модели, определи си цената и чети. Успех !
Този модел плеър е с чипсет от преди 3 години. Не че не върши все още работа като нормален плеър, но 3D-то е само за анаглифни очила и евентуално 3D Half SBS/TAB, а според мен колегата иска поддръжка и на Blu-ray 3D, което е във възможностите само на чипсетите, които съм посочил в предния си пост.
Аз също си търся медиен плеър с поддръжка на Full HD 3D, Blue Ray 3D, Iso 3D + air mouse + 1TB HDD, моля за съвет ! Бюджет 350 - 400лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от
spark33
Аз също си търся медиен плеър с поддръжка на Full HD 3D, Blue Ray 3D, Iso 3D + air mouse + 1TB HDD, моля за съвет ! Бюджет 350 - 400лв.
Я виж този.Аз си го взех от един съфорумник и съм доволен.Има го и в български онлайн магазини.
Виждал съм го аз :) Даже и изчетох доста от форума за него и имам няколко въпроса за този така добре изглеждащ плеър. Видях из тук, че пишат за някакви настройки които не помнел след изключване, лоша поддръжка на софтуера и разни такива негативни мнения от хора, които имат такъв плеър. Ако не ти е проблем да си кажеш мнението, какви пари струва това чудо в БГ, има ли го някъде из магазините, колко излиза + HDD + air mouse ? Ще ти бъда благодарен !
На мен ми върши работа.Тук във форума има тема за плеъра и се споменава кой ги продава.Не съм му закачал безжична мишка и клавиатура,но бях чел някъде че става.Ползвам го с 3TB диск.Колкото за настройките понякога наистина се объркват нещата,но това обикновено става след смяна на фирмуера и след като веднъж се установят няма проблем.Колкото до подръжката - рядко излизат официални ъпдейти,но има и къстъм девелопери.
Цитат:
Oric
На мен ми върши работа.
Тук във форума има тема за плеъра и се споменава кой ги продава.Не съм му закачал безжична мишка и клавиатура,но бях чел някъде че става.Ползвам го с 3TB диск.Колкото за настройките понякога наистина се объркват нещата,но това обикновено става след смяна на фирмуера и след като веднъж се установят няма проблем.Колкото до подръжката - рядко излизат официални ъпдейти,но има и къстъм девелопери.
Радвам се, че откликна ! Аз си мисля, че така ще му се зарадвам на този мултимедиен плеър, че ще подхвръчам чак :)
Обаче..... винаги има "обаче" :rolleyes:, струва ми се, че туй чадо на техниката + 3TB HDD, пък било то дори и с 1TB, ще е далеч над 400лв. Правилно ли съм предположил ? :yahoo: Не знам пък дали да не си взема само едно хубаво, голямо HDD и да се разделя с мечтата за Full HD 3D, BD3D, Iso BD 3D, а със кеф да си гледам .mkv 3D за около 160лв. :undecided:
Цитат:
spark33
Радвам се, че откликна ! Аз си мисля, че така ще му се зарадвам на този мултимедиен плеър, че ще подхвръчам чак :)
Обаче..... винаги има "обаче" :rolleyes:, струва ми се, че туй чадо на техниката + 3TB HDD, пък било то дори и с 1TB, ще е далеч над 400лв. Правилно ли съм предположил ? :yahoo: Не знам пък дали да не си взема само едно хубаво, голямо HDD и да се разделя с мечтата за Full HD 3D, BD3D, Iso BD 3D, а със кеф да си гледам .mkv 3D за около 160лв. :undecided:
Харда съм го купувал отделно с друга цел и временно го бях монтирал на плеъра (вече е на компа).Плеъра го взех най вече заради директното плейване на ISO и другата причина е че субтитрите на телевизора ми идват "малко" ситни.
Цитат:
Oric
Харда съм го купувал отделно с друга цел и временно го бях монтирал на плеъра (вече е на компа).Плеъра го взех най вече заради директното плейване на ISO и другата причина е че субтитрите на телевизора ми идват "малко" ситни.
Точно заради тия мъндзърки субтитри е цялата работа и при мен. Сега като се замисля върху това което си написал и се сещам, че дори и да си купя само HDD, проблема с насичането ще се реши, но проблема със суб-те ще си остане :( Единствения вариант който мога да си позволя на този етап е плеъра без HDD. В този случай не знам дали пък няма да си остане проблема с насичането. Аз доколкото прочетох темите за тия плеъри разбрах, че Iso 3D и другите големи 3D формати няма да ми вървят по DLNA. Тествал ли си я машинката да пускаш мощни 3D филми или файлове с голям битрейт po DLNA ? Ако си пробвал, кажи ми някакви резултати и да се засилвам към магазина :)
Цитат:
spark33
Точно заради тия мъндзърки субтитри е цялата работа и при мен. Сега като се замисля върху това което си написал и се сещам, че дори и да си купя само HDD, проблема с насичането ще се реши, но проблема със суб-те ще си остане :( Единствения вариант който мога да си позволя на този етап е плеъра без HDD. В този случай не знам дали пък няма да си остане проблема с насичането. Аз доколкото прочетох темите за тия плеъри разбрах, че Iso 3D и другите големи 3D формати няма да ми вървят по DLNA. Тествал ли си я машинката да пускаш мощни 3D филми или файлове с голям битрейт po DLNA ? Ако си пробвал, кажи ми някакви резултати и да се засилвам към магазина :)
Здравей.Не съм му закачил кабел,а по WIFI съм гледал епизодично (когаго ме мързи да прехвърлям),но може да се ползва не само DNLA,а и samba или nfs.Като имам повече време ще му закача кабел за тествам по-тежки филми дали ще вървят.
Да ползвам и аз темата :wink: - оглеждам се и аз за 3д плеър ("коледен" подарък) - някой има ли наблюдения над Media player Egreat R6S, Full HD, 3D - Mediaplayer - TV & Електронни ?
Цитат:
Oric
Здравей.Не съм му закачил кабел,а по WIFI съм гледал епизодично (когаго ме мързи да прехвърлям),но може да се ползва не само DNLA,а и samba или nfs.Като имам повече време ще му закача кабел за тествам по-тежки филми дали ще вървят.
С кабел директно с компа /без рутер/ стойностите на битрейта стигат до 120 Мбит/с при Дива Премиум.
Всичко, плюс някои филми от Blu ray 3D.ISO върви супер. През рутер битрейта пада до 70-75 Мбит/с.
При wifi свързване /AP и Ad hoc/ най-високите стойности,които до сега съм постигал са от порядъка на 40-50 Мбит/с, достатъчни за всичко, освен Blu ray.ISO. Звука в DTS HD-MA му идва твърде голям залък.
Е, верно че вече има рутери с Gbit wifi, но като им гледам цените, скоро няма да заместят хард дисковете /външен или вътрешен/ като най-удачен вариант за гледане на 3D кино у дома, без компромиси откъм качеството.
Благодаря ви много за полезната информация !!! Въртя, суча и няма решение за мен :( Не мога да вкарам в сумата от 400лв. HDMI 1.4, Supporrt: Bit Torrent, BD3D, Iso 3D, Gbit LAN, DLNA, web brouse, flash. WiFi + HDD + air mouse !!! Кажете, как, как да го направя ? :)