Здравейте, незнам дали това е правилното място за публикуване на тази тема, но след дълго ровене в нета вече съвсем се отчаях.
По коледа си купих от Метро Еволве Соларис. До тогава не бях се сблъсквал с такъв тип устройства и честно да си кажа представата ми беше малко по различна от реалноста.
Купих го с идеята да имам мултимедийно устройство което да вържа към тв-то, но да мога да ползвам и като външен хард за бекъп на по важни данни (разбирайте снимки.
Оказа се че не е толкова лесно колкото си мисля. Първото което установих че за да го ползвам като някакъв тип мрежово устройство ще ми трябва wifi. Решението тука беше лесно - срещу 30 лв си купих wifi dongle и до тук нещата свършиха. По някаква причина Андроида шерва само директориа mnt/sdcard, и hdd оства невидимо за външната мрежа. Другото което много ми тежи е, че след като реших да update-на firmware-а с по нов се получи проблем с еенкодинга и субтитрите излизат на маймуни. Случайно открих че като задържа едно черно копче (без каквото и да е обозначение на него) на дистанционното по време когато е пуснат филм, се отваря меню за сетинги на субовете, ама там няма кирилица. Сигурен съм че субтитрите могат да въвят нормално, защото преди update-а си бяха ок. Пробвах да инсалирам бг шрифт, но това не помогна.
Имам и още много въпроси за този дивайс ама на първо време ако някои ми помогне да си оправя субовете и да си шерна хдд-то ще му бъда МООООООООГООО благодарен.