Резултати от 1 до 12 от общо 12
Like Tree2Одобрявам
  • 1 Post By stenly
  • 1 Post By lazarus18

Моля за помощ! Popcorn C-200, изгоряло захранване? Алтернатива за нов плеър?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Моля за помощ! Popcorn C-200, изгоряло захранване? Алтернатива за нов плеър?

Провет,
    след дългогодишна служба, плеъра снощи просто изключи. Съпроводено с постоянно премигване на бутона за включване/изключване и така характерната миризма на изгорял ел.компонент.
    Моля за съвет и насока:
    1. Има ли добър сервиз в София за тези устройства?
    2. Подозирам, че е захранването но все пак...
    3. Към настоящия момент с какво е най-удачно да бъде замененм измежду Dune HD Base и Zappiti 4k?
    4. Друга висок клас алтернатива с подобен HIFI дизайн, а не пластмасово кубче?

Много благодаря предварително на всеки отзовал се.

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Отговор: Моля за помощ! Popcorn C-200, изгоряло захранване? Алтернатива за нов плеър?

Като бивш собственик на Dune (303D) тази марка не е алтернатива на никой качествен плеър. Лоши фирмуери, много софтуер но за *****, неподържа добре определени формати флак и е зле с плейвънето на 3д съдържание. Едва ли външният вид прави плеъра качествен, но ако все пак размислиш, хевърли и един поглед на продукцията на Med8er които са пълна противоположност на Dune.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Отговор: Моля за помощ! Popcorn C-200, изгоряло захранване? Алтернатива за нов плеър?

Благодаря. Визирах външния вид, за да се доближава до стандартите за HiFi техника. Просто е част от цялостна домашна система за развлечение. Далеч съм от мисълта, че външния вид прави плеъра добър или не. Загледах новия Zappiti с два трея за хард дискове но нямам никакво наблюдения за тези плеъри и то точно с този чипсет.
    А някакво инфо за добър сервиз в София за пуканката?

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Да, ясно ми е, защо търсите такъв дизайн. Просто исках да ви кажа, че по този начин избора ви драстично намалява. А колкото до сервиза, предполагам, че във всеки по-читав компютърен сервиз ще могат да ви поправят или да ви намерят друго захранване което да работи на пуканката.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Много благодаря за дадения съвет.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Имах C200. Три пъти му изгаря захранването. Първото го смених с оригинално, поръчано онлайн (тогава имаха такава услуга, сега не знам). Излезе към 80$ с доставката. Втория път го носих в сервиз. На третия път изхвърлих целия плеър на боклука. Нещо не е проектирано или сметнато както трябва там - мощността ли, охлаждането ли не знам, но се отказах. Вместо това си взех ето това:
    Zotac Desktop PC ZBOX ZBOX-CI320NANO-B/U/J/TW-W2 Celeron N2930 (1.83GHz) 2GB DDR3 64GB SSD Windows 8.1 with Bing - Newegg.com
    заедно с клавиатура Logitech K400 и едно дистанционно от Ebay и го карам с XBMC/KODI. Има го в barebone вариант, т.е. сам си добавяш диск и памет, може малко по-евтино да излезе така. Много по-доволен съм, достатъчно малко и елегантно изглежда, за да се върже с всякаква друга черна техника, едно на ръка, че идва с метална планка за монтаж на стена или направо отзад на телевизора, т.е може напълно да се скрие. Горещо го препоръчвам.
    Този пост е редактиран от stfn; 06-09-15 в 19:41.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Лошо проектирано захранване.На третата година сдава багажа и горе долу тогава,при мен спря и да разпознава вътрешния хард.Ремонта на захранването не е скъп,но плеъра е морално остарял и може да помислиш за нов.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Благодаря ви за мненията. Май ще се огледам за вносител на новите Zappiti плеъри и в частност, модела им с две гнезда за хард дискове.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ремонта на захранването е 10-20 лв и ако се направи както трябва повече няма грижи с това.
    Плеъра може да е стар, но ако човек не гледа 3D няма никакъв проблем и пуска всички налични MKV рипове и ремукси/BD.

Не виждам какво е нужно повече от един видео плеър.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Ремонта на захранването е 10-20 лв и ако се направи както трябва повече няма грижи с това.
    Плеъра може да е стар, но ако човек не гледа 3D няма никакъв проблем и пуска всички налични MKV рипове и ремукси/BD.

Не виждам какво е нужно повече от един видео плеър.
    Принципно съм съгласен. Това ме мотивира да похарча парите да поръчам един път оригинално захранване и втори път да го нося на ремонт. Не коментирам какво и как може да се модифицира, за да се коригира грешката при проектирането или какъвто там е проблема.
    Относно какво друго е необходимо за един плеър - ами, в сегашния вариант, който съм посочил по-горе, получавам същата функционалност, плюс (в произволен ред): 3Д, гигабитова мрежа, блутут, wifi, Netflix, DTS-HD, DolbyHD, както и един куп други екстри като FTP сървър и клиент, отдалечен достъп, многозадачност, браузър по избор, плеър по избор, да не говорим за несравнимо по-добрата производителност и чиста скорост при работа, както и всевъзможните плъгини за XBMC/KODI от рода на TVAddons, и т.н, и т.н. Въобще - пълната гъвкавост на настолен компютър, на който дори и друга ОС може да се инсталира и тогава пък говорим за съвсем друго ниво. Никой плеър не може да се сравнява с това.

13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Че аз повечето от изброените неща си ги имам и на плеъра. Лично аз предпочитам медиен плеър вместо да ползвам компютър. Я да видим... 3Д, гигабитова мрежа, вифи, DTS,DolbyHD и Atmos, FTP клиент, торент клеинт, отдалечен достъп и всичко това в малка кутия с удобно дистанционно и не ми се налага да се грижа за още една операционна система.
    lazarus18 одобрява това.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За мен плеъра е нещо, на което да натисна Play и да гледам филма.
    При положение, че човека вече си го има плеъра и срещу 20 лв може да го оправи не виждам смисъл да влизаме в излишни спорове.
    stenly одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 17:19
  2. Мултимедиен плеър Popcorn Hour A-300
    От digital11 във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 02-02-13, 14:36
  3. медия плеър и външен диск 2.5" - въпрос относно захранване
    От aredanecyfna във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 6
    Последно: 06-03-12, 09:47
  4. Продавам HD плеър Popcorn C-200
    От omax във форум Приключили продажби
    Отговори: 11
    Последно: 07-09-11, 22:28
  5. Продавам мултимедиен плеър Popcorn-Hour A110
    От silver_boy във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 22-09-10, 14:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе