http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14045
Jen-Hsun Huang, изпълнителен директор на nVidia заяви в интервю, че на пазара има незаета ниша за така наречените от него - супертелефони. Като пример за такова устройство бе посочена Motorola Droid X.
Според класификацията на Huang, суертелефонът е с диагонал, по-голям от този на iPhone, но по-малък от този на таблетите. Или казано с думи прости - 4-5 инча. Такъв телефон трябва да предостави базова интернет функционалност и да има основни мултимедийни възможности.
Jen-Hsun Huang обеща през идващата година да видим много продукти, базирани на ситемния чип Tegra 2 с две ARM Cortex-A9 ядра. По отношение на операционната система - директорът предвижда безоблачно бъдеще за Android. На същото мнение е и ръководителят на подразделение Tegra Mike Rayfield, който не пропусна да изтъкне предимствата на Tegra 2, потребяваща само 150—200 мВт. (колкото старата Tegra 1) Ниският разход на енергия се осъществява с помощта на технология, включваща по-висока честота и второто ядро на Tegra 2 само в случай на нужда.