Монопол при таблетите - Apple държи 95.5 от пазара със своя iPad
http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14111
Ежедневно публикуваме новини кой какъв таблет подготвя и кога ще го пусне. Но в действителност, реалната картинка на настоящето е трагична... Има само един производител на таблети със световна значимост и това е Apple, който държи 95.5% от пазара. През третото тримесечие на 2010 г са продадени 4.4 милиона tablet устройства, като 4.19 милиона от тях са iPad...
След iOS джаджите се нареждат такива с Android OS - 2.3% и Linux OS - 2.2%. Въпреки обезнадеждаващите резултати, убеден съм, че през следващите години статуквото сериозно ще се промени. Съвсем скоро очакваме масово нашествие на пазара на таблети с Android, Windows 7, MeeGo, BlackBerry OS. Очакванията на анализаторите са до 2012 г делът на Apple да падне до 50% и Android да окупира безапелационно второто място, а през 2013 - 2014г операционните системи да разменят своите места и новият световен лидер да стане Android.
Re:Монопол при таблетите - Apple държи 95.5 от пазара със своя iPad
Мдамм, "ненужната" джаджа на Епъл е на първо място по продажби и всички искат да отхапят от пазарният и дял :) Веселба.
Иде ми да се върна в темата, обсъждаща обявяването на iPad и поименно да се посмея на "PC експертите", които обясняваха, че е много скъп и че "много скоро" ще има алтернативи от други марки, които са по-евтини и по-хубави .... мина доста време, алтернативите нито са по-евтини, нито по-добри :(
Добре, че бяха "тъпанарите от Apple, с гнусния си маркетинг", за да създадат нов клас устройства. :))
Дамм, което си е вярно, вярно е :)
И аз много го ругах това изчадие - и че е скъпо и че е скопено, но... Apple път доказаха, че това няма значение.
И в момента съм на мнение, че е скъпо и скопено, но това не пречи даже аз да се замислям, че не е лоша джаджата... :)
И въпреки всичко - следващата година ще се случи - ще има по-хубави и по-евтини таблети...
Хайде на бас, че след някоя годинка всеки сульо ще се кълне, че Apple са измислили таблета :)) Аз в това виждам някаква извратена справедливост, след като нито една друга компания не успя да набие в потребителските тикви, че в концепцията "таблет" има хляб! Да не говорим за хардуерната реализация - гледайки как А4 се справя с ефектния интерфейс се присещам как недъгавото атомче се поти под windows7, подпряно на патерици от някакви йони.
:offtopic: Изминаха мисля 10 години, откак настоявах пред приятели, че мобилният телефон може и трябва да представлява просто един дисплей... Е, някои компании изостават с идеите по-малко от останалите. (А хич не съм фен на тая)