http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14131

АМД публикува Roadmap за десктоп процесорите си през идните 2 години.
Голяма част от продукцията ще са така наречените бъдещи APU - Accelerated Processing Units. Разликата спрямо познатите досега процесори са, че в корпуса е добавен и графичен процесор. Комбинацията от x86 CPU и DirectX 11 съвместимо GPU с ниска консумация в един корпус ще даде нов тласък при преносимите компютри.
Още в началото на 2011г, на пазара ще се появят 40nm Zacate и Ontario APU-та. Процесорите са по-скоро характерни за мобилни решения, но AMD ще ги предлага и за миниатюрни Десктоп решения. Енергопотреблението на Ontario се очаква да е 18W, а на Zacate - само 9W. В корпусите им ще намерят място 1 или 2 Bobcat ядра, както и DX11 GPU.
В средата на следващата година ще видим и значително по-мощния 32 нанометров Liano APU. Процесорът ще е част от бъдещата Sabine платформа и ще има от 2 до 4 Stars ядра, както и DirectX 11 графичен процесор.
На върха на пирамидата през 2011 ще могъщия 32nm Zambezi CPU. Процесорът със звучно африканско име няма да има вграден графичен ускорител и ще съдържа между 4 и 8 Buldozer ядра. Това ще е и първия процесор, базиран на многообещаващата Buldozer платформа.
През 2010г, Komodo ще замени Zambezi на върха, Trinity AMD Fusion APU ще дойде на мястото на Liano като ядрата вече няма да са Stars, а Buldozer, а в мобилния клас ще се радваме на... Krishna, отново базирана на Bobcat ядро. Кой им мисли кодовите имена на тези хора... Като изключим Buldozer, които благодарение на маратонките са познати като "много яки" и пасват чудесно за име на процесорна платформа, другите са... странни.