http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14175

Тенденцията, всеки производител да отваря собствено място в мрежата, предлагащо мултимедия и софтуер за неговите продукти набира все по-голяма популярност.
След Apple, Android, Microsoft, Nokia и Acer реши, че светът има нужда от собствен магазин на марката.
В Acer alive content store ще се предлага музика, електронни и аудиокниги, филми, ТВ шоута, програми и игри. Също така, посетителите е могат да закупят и хардуер, произведен от компанията - таблети, смартфони, нетбуци и лаптопи.
Очаква се Acer alive да заработи през първото тримесечие на 2011г.
Определено светът започва да се побърква и на мода да идват ограничените, фирмени фрагменти. Голямо впечатление ми направи скорошно интервю с бащата на Интернет - сър Тим Бърнърс-Лий. Той анализира новите тенденции в мрежата и се изказва много остро срещу фрагментирането й.
Според него, големите доставчици на уеб услуги заплашават демократичната същност на Интернет. Социални мрежи като Facebook и LinkedIn ви позволяват да съхраните огромни количества информация, но тази информация може да бъде ползвана само в рамките на самите сайтове. Такива... извратени страници ви предлагат услуги, базирани на личните ви вкусове и връзки, събират данни ви и ги анализират, но не ви разрешават да използвате натрупаната информация другаде. Да не говорим за Apple и техните електронни магазини за музика и приложения, които са достъпни само за собствените им продукти.
Според Бърнърс-Лий, подобни тенденции силно подкопават значимостта и демократичния потенциал на Интернет и създават заключени и частни светове от информация.