http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14184

Creative е добре позната компания и в България и по света. Името й е синоним на добро и относително евтино озвучаване за вашия компютър, а моделът им звукова карта SoundBlaster стана нарицателно за тези платки.
С добра репутация са и преносимите мултимедийни плеъри на Creative. Новообявения като таблет Creative ZiiO 7 е със следните спецификации:
- ZiiLABS ZMS-08 HD Media-Rich Applications процесор;
- поддръжка на HD video плейбек;
- 7 инча дисплей, с разелителна способност 800 x 480 пиксела;
- 8GB или 16GB SSD пространство;
- Wi-Fi b/g;
- Bluetooth;
- слот за допълнителна microSD карта;
- Фронтална VGA камера - Android 2.1 операционна система
Като цяло... силно ограничено устройство, отстъпващо по всичко на сегашния лидер Samsung Glalaxy Tab - няма телефония, няма GPS, няма 3G, няма задна камера с висока резолюция, резолюцията на екрана е обидно ниска за този размер и самият екран е с по-неудобната резистивна тъчскрийн технология, не е ясно, дали използваният процесор ще може да осигури поддръжка на Full HD видео, Android версията е стара.
Разбира се, за сметка на всички свои недостатъци, Creative ZiiO 7 ще бъде достъпен на много по-ниска цена - 8GB версията струва £199.99, а 16GB - £219.99.
Подробна информация за Creative ZiiO 7 вече е публикувана официално в английския магазин на Creative. Ако цената е възбудила интереса ви към таблета - посетете магазина на Creative - http://uk.store.creative.com/product...=948&pid=20231

До броени дни трябва да се появи и 10-инчовата версия на таблета - Creative ZiiO 10. Всичко в нея е същото като при 7-инчовия таблет, освен по-големия екран с резолюция 1024 х 768 пиксела и цената, която ще е £249.99 за 8GB версия и £269.99 за 16GB.