http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14187

Първият продукт на Asus от серията Eee Note - EA800 ще бъде представен официално след 2 дни - на 29.11.
Според производителя, устройството е нещо средно между Tablet PC и четец на електронни книги.
ASUS Eee Note EA800 ще е оборудван с 8-инчов тъчскрийн екран с разделителна способност 1024 х 768 пиксела - монохромен с 64 нива на сивото, процесор Marvell, 2 мегапиксела камера, Wi-Fi 802.11b/g, стереоговорители с мощност 1W, 4GB вградена памет, слот за microSD допълнителна карта и операционна система Linux. Акумулаторът на таблета-книга е с капацитет 3700mAh, което ще осигури около 10 часа автономна работа. Устройството ще разпознава ръкописен текст, въведен с помощта на специален стилус Wacom с 256 нива на натиск. Eee Note EA800 ще поддържа всички популярни формати за електронни книги.
Цената на ASUS Eee Note EA800 ще е в диапазона от $261 до $293.
Трябва да призная, че на мен ми се губи идеята на джаджата... Като електронна книга не виждам добра реализация, много сме си говорили за електронните четци, в раздел Статии можете да намерите и обзори на два модела:
http://setcombg.com/news/reviews/rev...book/Ebook.asp
http://setcombg.com/news/reviews/rev...r-PER3162B.asp

- изводът е, че четец без екран от Eink или SiPix електронна хартия не е удачно решение. Едно поради по-ниския комфорт на четене, второ поради много по-високото потребление на енергия при LCD екраните с подсветка. От другата гледна точка - като таблет..., ами таблет с черно-бял екран, неясно програмно осигуряване, без 3G, без GPS...
Все пак, нека да изчакаме официалната поява на ASUS Eee Note EA800. Убеден съм, че от Asus добре са премислили бъдещия си продукт и правилно са преценили нишата, в която може да се реализира.
И една допълнителна новина за любителите на по-големи дисплеи - още през януари 2011г, Asus ще пусне и 12-инчово устройство от серията Eee Note. Този таблет ще е базиран на Intel и ще работи с Windows операционна система, а цената му ще е около $900.