http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14341

По време на CES2011, Lenovo демонстрира много интересна комбинация от две устройства - лаптоп IdeaPad U1, който е без екран и таблет LePad. Просто и гениално хрумване, чиято идея ще разберете като погледнете снимката.
Таблетът LePad е с екран с диагонал 10.1 инча. Машинката се задвижва от собствен Qualcomm Snapdragon процесор и има вградена батерия, осигуряваща до 8 часа автономност. За операционна система на Lenovo LePad Tablet PC е избран Android 2.2.
С поставянето на таблета в мобилната станция IdeaPad U1, вие ще промените форм-фактора на устройството и ще получите пълноценен лаптоп. Интересното е, че не сменята само формата и външния вид, а всичко - лаптопът е задвижван от съвсем различен хардуер, а операционната му система ще е Windows 7 Home Premium.
Много интересна комбинация, единствената пречка пред популярността й ще е цената - таблетът Lenovo LePad ще е на цена от $520, но в комплект с IdeaPad U1 цената му ще скочи до сериозните $1300.
Повече за уникалната джаджа можете да научите от официалната страница на китайския производител - http://news.lenovo.com/article_displ...rticle_id=1406