Резултати от 1 до 5 от общо 5

Nokia губи позиции при умните телефони, в бъдеще ще използва WP 7?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Nokia губи позиции при умните телефони, в бъдеще ще използва WP 7?

http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14382

Делът на Nokia при смартфоните пада със стремителни темпове. През последното тримесечие на миналата година той е вече само 31%, докато година по-рано е бил 40% от общия пазар.
    Това изправя лидера пред особено важно решение. Досега, финландците оставаха верни на себе си и произвеждаха смартфони, управлявани само от собствената им операционна система - Symbian. По всичко личи, че е дошло време Nokia да се предаде и да започне да използва чужда операционна система. Очаква се това да бъде обявено от управителя на компанията Stephen Elop на 11 февруари. Изборът може да бъде Google Android, но слуховете дават предимство на Windows Phone 7, предвид факта, че Stephen Elop е работил в Microsoft до септември 2010. Подобно решение е логично, защото при избор на Android, Nokia ще се превърне в един от многото производители, докато при обвързване с по-малко популярната WP 7 има значително по-добри шансове да запази своята уникалност.
    Официалните коментари от Nokia са кратки и не хвърлят светлина върху бъдещите решения - новата стратегия на компанията ще бъде "елегантни в своята простота".

2.  

3. Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    ПЛОВДИВ

Re:Nokia губи позиции при умните телефони, в бъдеще ще използва WP 7?

Нокиа е компания ,която лежи на стари лаври...Ако се откажат от смотания симбиан и заложат на андроид само ще спечелят,имат потенциал и опит,доказали са че могат да правят качествени телефони но им липсва иновативност.А и не ми е ясно защо се ограничават с една ос,а не произвеждат телефони за различни платформи като Htc примерно(за мен тази компания е еталон в областа на умните телефони).Даже и новото им мото малко напомня на това на Htc-quietly brilliant...

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Когато си номер 1 можеш да предприемаш странни на пръв поглед стратегии. А те са и ще си останат далеч пред другите според мен. Аз лично съм да за WP7 и Maemo, мисля, че ще е грешка да започнат да предлагат Андроид конфекция.

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Всяка една ОС различна от Симбиън е хубава за Нокия. Маемо има доста хляб да яде докато успее да достигне останалите. WP7 стартира последна, но с парите на Майкрософт и с приятният си интерфейс ще дръпне доста хора ползвали други ОС. Мен също ме съмнява Нокия да почнат да правят телефони с Андроид (най-малкото заради пряката конкуренция с МАЕМО).

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Сетиха се. Това нещо отдавна трябваше да стане.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 40
    Последно: 04-07-14, 14:35
  2. Android Wear - започва ерата на умните часовници
    От kod във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 9
    Последно: 26-03-14, 08:52
  3. Продавам телефони Nokia 6303i и Nokia C2-01
    От jankos във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 21-02-13, 01:12
  4. SED TV Display - Новото бъдеще на качеството!
    От moderator_S във форум Телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 28-12-06, 17:51
  5. За най - умните само !!!
    От mitkosan във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 20-01-06, 19:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе