http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14419

Dell публикува плановете си за таблети през настоящата година. Това е компанията, която подходи с изключително внимание към този нов пазар през миналата година и първа пусна Android таблет в лицето на Dell Streak 5. (Доколкото 5-инчовия Dell Streak може да се определи като таблет, а не като смартфон...)
До края на годината, Дел ще пусне на пазара още 5 модела таблети, един от които ще е с операционна система на Microsoft, а именно Windows 7.
Първи ще се появи 10-инчовият Gallo, който ще е с Android 3.0 Honeycomb операционна система и ще бъде готов за продажба още през април. Към края на май, от Dell ще са готови и с Windows таблета Rosemount. Той също ще е с 10-инчов екран, а разделителната му способност ще е много висока за устройство с такъв диагонал - 1366х768 пиксела.
През юли ще видим новата версия на сегашния Dell Streak 7 - Streak 7 MLK. През октомври идва време и за 7-инчовият Sterling, който ще е с Android 3.0 Honeycomb. Също през октомври, ще видим нова версия на 10-инчовия Gallo, която ще поддържа въвеждане и разпознаване на ръкописен текст.
Още за началото на 2012, през януари са предвидени 5-инчовия Opus One (Honeycomb), 7-инчовия Silver Oak (Honeycomb) и 10-инчовия Peju (Windows 8). Тъй като дебютът на Windows 8, поддържащ ARM процесори е предвиден чак за CES 2012 е по-вероятно дебютът на Peju да бъде отложен за по-късен етап.