Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Apple побърка конкуренцията с планове и цени

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Apple побърка конкуренцията с планове и цени

http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14454

Сериозни психични разстройства докара Apple на всичките си конкуренти с подранилия анонс на iPad 2. Всички очакваха премиерата на супер таблета през второто тримесечие на годината и на цена, не по-ниска от тази, на която излезе навремето първата версия на легендарния таблет.
    Ябълките нанесоха двоен удар - много по-ранно излизане - на 11-ти март и по-ниска цена с $100 от очакваното.
    И сега... конкуренцията е в шах, както нееднократно се е случвало досега. Масово, в мрежата се носят слухове за ускорени производствени планове - никой не иска да дава предимство на iPad 2 във времето, но дали ще успее да сколаса... предстои да узнаем. Отделно, продуктът на Aplle ще притисне ценово конкуренцията. По-долу можете да видите списък с характеристики на основните конкуренти, направен от колегите от http://3dnews.ru :
    [img width=482 height=600]http://setcombg.com/news/newsimages/tabletPC.png[/img]

Междувременно, изпълнителният вицепрезидент на мобилния отдел на Samsung, Don Joo Lee официално призна за проблемите на тяхното отроче Samsung Galaxy Tab 10.1:
    - Първо, корейците ще закъснеят и няма да успеят да пуснат своя таблет навреме;
    - Второ, iPad 2 превъзхожда по ергономика Galaxy Tab 10.1 - дебелината му е 8.8 мм срещу 10.9 мм при Таб-а; - Трето, цената на IPad 2 с 3G модул ще е само $629. Цената на Samsung Galaxy Tab 10.1 все още не е обявена, но със сигурност ще бъде по-висока от тази на 7-инчовата версия, която се продава в момента без договор към мобилен оператор за около $700...
    Както сами виждате, куп различни проблеми, които несъмнено ще докарат нервна криза на Дон Джу Ли...
    Лично аз, искернно се надявам акулите от Apple да не убият в зародиш преспективния пазар на таблет устройства. Хипотетичната ситуация, в която голяма част от конкуренцията решава, че губи съревнованието още преди то да е започнало няма да доведе до нищо хубаво за нас, потребителите.

2.  

3. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Re:Apple побърка конкуренцията с планове и цени

Това да не е някаква шега с USB!
    Пише че няма.

4. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

И защо трябва да пише, че го има???
    По-скоро, шега е как го приемаш
    Аз поне не знам таблет устройство с USB, като изключим няколко Windows приумици, които трудно могат да се характеризират като стандартни таблети.
    USB трябва да пише, че има, когато устройството има USB порт, в който можеш да включваш допълнителна периферия - принтер, скенер, мишка итн.
    А не някакъв си порт, в който да мушнеш кабел, който вече от другата страна да влиза в истински USB порт на компютър...
    Тъй че, колкото iPad, толкова и iPad 2, толкова и другите таблети имат/нямат USB...

5. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

дока ще го има със сигурност, ама за чисто USB е повече от ясно, че няма да има.

6. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

До сега не съм си имал работа с никакви таблети.
    Мислех че това е задължително за този тип устройства.

7. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

еми то на никоя от гегите на Apple няма истински USB порт, всичките са с док, и бозата задължително тече през iTunes

8.  

9. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

дам, както е било, така и ще бъде, това исках да кажа.
    В интерес на истината, като се гледа уникалния успех на Apple устройствата... явно е, че това не е проблем за повечето люде. Рано или късно се свиква с iTunes

10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

iTunes не е чак толкова зле в сравнение с останалите софтуери за комуникация между комп и умна джаджа. Че има малоумни изпълнения , няма спор. Но пък и конкуренцията не е по-добре от към софтуер

11. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    iTunes не е чак толкова зле в сравнение с останалите софтуери за комуникация между комп и умна джаджа. Че има малоумни изпълнения , няма спор. Но пък и конкуренцията не е по-добре от към софтуер
    Kies например
    Уникален ужас ако се налага да го ползваш... Слава богу, може и без него.

Проблемът при писане на характеристики е, че като се напише, че няма USB поддръжка и хората си представят, че няма начин да вържеш устройството с компютър.

12. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@КрИс
    крис извинявай, но явно не си на ясно, че не можеш да синхронизираш с две библиотеки едновременно, ако се опиташ да синхронизираш със втора, тунса ти изтрива всичко, което си имал в тъпото устройство, даже ти трие контактите, връща ти го, както е купено.
    Нещо което Apple не споменават никъде и което би трябвало да го напишат на първа страница в упътването с червени букви.

Не че няма оправия, за всеки проблем си има решение, въпросът не се състои, за такива, като мен и теб, а за 16 годишният хлапак, за русата девойка, хора дето хабер си нямат от такива работи.

Сега честно кажи ми, ще ти бъде ли приятно да си вземеш устройство, което можеш да синхронизираш само на един компютър?
    Aми как стават тия работи, като повечето хора днес притежават компютър на работата, в къщи, и лаптоп, и компютър на жена, на деца...

Добре, айде и да се минеш с това, ами утре не дай си боже ти се спрска харда, или трябва преинсталация, защото смотаният Уиндоус се е осрал, после кво става? Губиш си всичките данни от устройството така ли?

Пък да не почваме да развиваме въпроса, за това как Apple са си дали привилегията да ти влизат когато поискат в устройството, за да видят дали имаш кракнати програми и да ти трият каквото преценят.

13. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Оо, определено не съм наясно с подробности за iTunes. Не съм ползвал интензивно Apple устройство.
    Но продажбите на такива са факт, тоест, оказва се, че в общ мащаб хората свикват с евентуалните неудобства, нали...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    Добре, айде и да се минеш с това, ами утре не дай си боже ти се спрска харда, или трябва преинсталация, защото смотаният Уиндоус се е осрал, после кво става? Губиш си всичките данни от устройството така ли?
    Да,да ама не...не е вярно това твърдение...
    Кой ти е забранил след преинсталация на OS отново да синхронизираш...
    Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    Пък да не почваме да развиваме въпроса, за това как Apple са си дали привилегията да ти влизат когато поискат в устройството, за да видят дали имаш кракнати програми и да ти трият каквото преценят.
    Найстина ли го мислиш това???

16. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@KonanVarvarina
    еми щом смяташ, че тия неща не са верни хубаво, аз говоря през главата си.

Само ще ти предложа, ако имаш на близо два компютъра да си направиш теста сам, за да видим после какво ще ми кажеш по въпроса.
    Аз вече го правих с моя iphone, просто за да се нагледам на наглостта от страна на Apple.

А колкото до второто не го мисля, прочети сам из нета.

@КрИс
    е свиква се, това е вярно, вярно е също, че за всяко нещо си има оправия, дори когато ти се бъгне тунса и имаш снимки в телефона, които искаш да изтриеш но не можеш, защото нещата са направени така, че каквото слагаш през тунса, го триеш чрез него и ако той не го вижда, просто прибягваш до варварски начини...
    И много други подобни...

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

@fXOrange
    За мен най-важното в телефона ми са контактите.От близо две години имам iPhone 3GS,през това време съм инсталирал всички излязли iOS и няколко пъти OS на PC-то си.Досега изгубен контакт нямам.
    Най добре разкажи отново за iPad-а който нямал reset и да приключваме...

18. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

И Майкрософт и Гуугъл са направили синхронизацията с контактите по-разумно от Епъл. За Андроид синхронизацята е чрез акаунт в gmail. А WinPhone7 е чрез майкрософтската поща. Лично аз намирам това за по-правилен вариант.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам Macbook Pro/Air + Apple iPad 2 + Apple TV2 - запечатани и с гаранция!
    От teodorteo във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-11, 22:16
  2. Продавам Macbook Pro/Air + Apple iPad 2 + Apple TV2 - запечатани и с гаранция!
    От teodorteo във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 10-06-11, 00:41
  3. windows 7 - клавиатурата се побърка...
    От glowndark във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 18-02-11, 14:19
  4. Firefox се побърка !?!
    От parazit във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 10-08-05, 23:56
  5. И БТК въвеждат абонаментни планове
    От Araiz във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 05-10-04, 15:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе