http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14637


Samsung е един от най-продуктивните производители на смартфони. Този факт и успехът на Galaxy серията доведоха до изключителен миш маш в наименованията на телефоните. Поне за мен е изключително трудно да се ориентирам сред десетките Galaxy телефони.
За щастие, явно на южнокорейците им дойде ума в главата и те решиха да анонсират строга и еднозначна система за наименование на бъдещите Galaxy модели.
Структурата е изключително проста, удобна и разбираема:
На върха на пирамидата ще е серията S - Super Smart. Това ще бъдат топ моделите с висока функционалност.
Едно стъпало под тях ще са моделите от серия R - Royal. Това ще бъдат също премиум телефони, отличаващи се с мощ, дизайн и производителност.
Следваща в градацията надолу е серия W - Wonder, в която се включват стратегически модели с високо качество.
Тук е време да теглим чертата на високия клас и да продължим с по-стандартните и бюджетни решения. Те ще са групирани в:
серия M - Magical, включваща смартфони с прилична производителност и балансирана цена.
серия Y - Young - най-ниския клас, предназначен като че ли за развиващите се страни, на възможно най-ниски цени.
Това е, 5 отделни класа и хаосът при Samsung Galaxy е на път да изчезне.
Самсунг въвеждат и няколко допълнителни репера за удобство:
- етикетът Plus ще обозначава обновление на съществуващ модел
- етикетът Pro ще обозначава, че смартфонът е екипиран с хардуерна QWERTY клавиатура.

Веднага след обявяване на новата система за именуване на Samsung Galaxy смартфоните, корейците анонсираха и няколко нови модела:
Galaxy W, както се подразбира от означението ще е смартфон от серия Wonder - стратегически модел от висок клас. Телефонът ще е с Android 2.3 операционна система, 3.7-инчов дисплей с разделителна способност 800х480 точки и мощен процесор с тактова честота 1.4GHz. Допълнителни характеристики - камера 5 мегапиксела, Bluetooth, Wi-Fi 802.11b/g/n, GPS, батерия с капацитет 1500 mAh.
Повече подробности за Galaxy W ще научим по време на изложбата IFA през следващата седмица.
Galaxy M Pro е продукт от по-долната категория Magical, а епитетът Pro ни показва, че е с QWERTY клавиатура. Смартфонът ще е с малък екран - 2.66 инча с резолюция 480х320 и с процесор на 1GHZ.
Galaxy Y и Galaxy Y Pro ще се борят срещу най-евтините конкуренти. Два модела от младежката линия, единия с QWERTY клавиатура, без особени претенции, но пък с очаквания за ниска цена. Galaxy Y ще е с 3.2-инчов екран, а Y Pro - с 2.6-инчов. Резолюцията и при двата модела е скромна - 320х240 пиксела. За процесор, телефоните използват чип на 832MHz. Допълнителни характеристики: 2 мегапиксела камера, FM радио, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS.
[img width=287 height=600]http://setcombg.com/news/newsimages/samsunggalaxy.jpg[/img]