Резултати от 1 до 9 от общо 9

Името Ericsson окончателно изчезна от бизнеса с мобилни телефони

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Името Ericsson окончателно изчезна от бизнеса с мобилни телефони

http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14753

Шведската компания Ericsson окончателно загуби и последната си връзка с мобилните телефони. В не много далечно минало всички се радвахме на чудесните модели на компанията. Аз лично съм бил собственик на T68 и R320 и пазя добри спомени и от двата телефона.
    Последните години, името на шведите беше част от новата компания, създадена в съдружие с гиганта Sony.
    Но ето, че и това приключи - на 15-ти февруари окончателно завърши сделката по поглъщането на частта на Ericsson и вече компанията за мобилни телефони е 100-%-ова собственост на японците от Sony. Според слухове, стойността на сделката е била 1.05 милиарда евро.
    Една от първите предприети стъпки е промяната на името - новата компания ще се казва Sony Mobile Communications. Основните цели се запазват - дизайн, R&D и производство на мобилни телефони.
    Очаква се новите телефони да имат значително по-добра интеграция с другите продукти на Sony. За радост на потребителите, Sony ще поддържа гаранцията на всички телефони с марка Sony Ericsson.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Името Ericsson окончателно изчезна от бизнеса с мобилни телефони

много много жалко

новината е по-скоро от сантиментална стойност, но като горд собственик на все още работещ Т68i ми става малко криво

P.S. в този ред на мисли, къде мога да си купя свястна батерия за гореспоменатия модел? тази от 14 лева издържа 1 година и сдаде богу дух преди месец-два, а преди нея оригиналната издържа 7

P.P.S. някой вярва ли, че телефонът му, купен сега, ще работи след 8 години и ще има нужда само от смяна на батерията?

4. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

E, нищо не се губи - само си сменя собственика SONY са си алчна пасмина, но това се отрази на машинките още откак четирибуквието застана отпред в името (memory stick anyone?). А в интерес на истината самите сони правеха нелоши телефони навремето...

За мен T29s остава едно от постиженията в дизайна и до днес - за съжаление ми се повреди само за 2г. От продуктите на задругата съм доста по-доволен - k700i си работи, дорде не цопна в гърнето на 6-тата годинка, а w350i го търкалям вече 5 години... Да не говоря, че по-строгия и ъгловат вид на повечето одобрявам далеч отвъд неумелите опити на Nokia в дизайна на сапуни.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    P.P.S. някой вярва ли, че телефонът му, купен сега, ще работи след 8 години и ще има нужда само от смяна на батерията?
    Аз имам един железен Самсунг Е730 made in Korea, купен през м.Септември 2005г. и все още си работи. Преди, с разговори + стендбай издържаше 5-6 дена, а сега около 3-4, още е с оригиналната батерия. Загубил съм му бройката, колко пъти е изтърван върху бетон и асфалт, но той като падне на земята "става, изтупва се и продължава напред" Има малко ожулвания тук-таме и от сблъсъка му със земята са счупени щифтчетата на батерията.
    Сегашният ми умен Самсунг е тръгнал по същия път...

6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    много много жалко

новината е по-скоро от сантиментална стойност, но като горд собственик на все още работещ Т68i ми става малко криво

P.S. в този ред на мисли, къде мога да си купя свястна батерия за гореспоменатия модел? тази от 14 лева издържа 1 година и сдаде богу дух преди месец-два, а преди нея оригиналната издържа 7

В нас често се ползват една Nokia 6100 и една 7210. Купувал съм ги преди повече от 8 години, 6100 се ползва нон стоп. Друг проблем, освен смяна на батерията е нямало.
    В момента жена ми има Нокия... 7970 мисля, че е, аз Nokia C5 и Nokia X1-01, детето - Nokia 1680 - убеден съм, че всички, с изключение на X1-01 ще работят безпроблемно докато трябва.
    Така че... да изтъкваме някаква ненадмината здравина при старите Ериксон е некоректно - на T68-цата ми й се отлюпи едно зеленко на джойстика на 2-рата година.
    Ако има здрави, безпроблемни телефони, то това са Нокия. А Ериксон, по-скоро добрите ми спомени за тях са свързани с постиженията им в дизайна на телефони, а не в здравината...

7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

В не много далечно бъдеще всички се радвахме на чудесните модели на компанията

Поправи го на минало, че нямам права да пипам поста.

8.  

9. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Ако има здрави, безпроблемни телефони, то това са Нокия.
    Хм, това пък твърдение не само че е непълно, ами и невярно Жена ми си взе Nokia 6100 навремето и за година след магазина вече бе посещавал сервиза 3 пъти, докато за капак развали екран след 50см падане на пода (в чанта!) пред очите ми - на фона на очукания и изтърван 40-тина пъти корпус на к700-цата... по причина като тази подобни легендарни обобщения винаги са ме дразнили. Имам познат собственик на оказион, казва че нокиите бяха най-здрави като цяло, но явно не всички В офиса колега ползва разпадащ се външно 6-7годишен к750, докато другите двама смениха по ДВЕ нокии

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Имам К750 на 5-6г. и си го ползвам и пазя. Батерията си ми трае 6-7 дни. Пада няколко пъти на цимент и 1-2 одрасквания. Не виждам причина да го сменям скоро. Телефон ползвам като такъв и не ме интересуват други функции. За тях имам в къщи мощен десктоп за игри, музика и интернет и НТРС за филми и музика, Лаптоп на дъщерята и Нетбук на жената. Дъщерята и жената смениха по 2-3 смарта (Нокия, ЛГ, Самсунг) и ги зареждат на 1-2 дни и ходиха по няколко пъти на ремонти и т.н. Не, благодаря. К750 докато се скапе напълно.

11. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

От 2005-та насам ползвам SE k700i - работи желязно, само съм му сменял батерията (BTW, последната купих за 90 стотинки от Kaufland и държи по седмица). Взех го заради Ericsson в името и защото SONY не ги бяха развалили още. За последните, не искам и да чувам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Sony Ericsson MS430 портативен спийкър за мобилни телефони
    От mexx във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 31-10-12, 13:02
  2. Ловят риба вече и с мобилни телефони
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 18
    Последно: 15-06-07, 12:22
  3. Отговори: 8
    Последно: 04-09-05, 01:24
  4. Форум на български за мобилни телефони
    От MAKAPOB във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 4
    Последно: 18-12-04, 18:50
  5. Нов специализиран форум само за мобилни телефони!
    От snaipera във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 10-08-04, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе